Libya’da uluslararası kurtarma ekibi trafik kazası geçirdi: 7 ölü

Libya’daki sel felaketi için bölgeye gönderilen uluslararası kurtarma ekibinin geçirdiği trafik kazasında 5’i Yunan kurtarma ekibinden olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybederken, en az 10 kişi de yaralandı.

GİRİŞ 17.09.2023 22:27 GÜNCELLEME 17.09.2023 23:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Libya’nın doğusunda geçtiğimiz hafta meydana gelen ve binlerce kişinin ölümüne yol açan sel felaketinin ardından bölgeye gönderilen uluslararası kurtarma ekibi trafik kazası geçirdi. Libya basınında yer alan haberlerde kazanın sel felaketinden en çok etkilenen Derna kenti yakınlarında yaşandığı ifade edilerek, kazada 5’i Yunan kurtarma ekibinden olmak üzere toplam 7 kişinin hayatını kaybettiği, en az 10 kişinin de yaralandığı aktarıldı.
Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, öğle saatlerinde yardım için Libya'ya giden Silahlı Kuvvetlere mensup sağlık personelini taşıyan otobüsün karşı yönden gelen bir araçla çarpıştığı duyuruldu.

TÜRK EKİPLERİ KAZADAN ETKİLENMEDİ

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Libya’da yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle bölgeye yardım için intikal eden uluslararası bir ekip yolda kaza geçirmiştir. Alınan ilk bilgilere göre can kaybının olmadığı olayda, bölgeye intikal eden Türk ekiplerimiz etkilenmemiştir. Uluslararası ekip hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 14
  • çağrıbey 7 ay önce Şikayet Et
    Allah iyilik yapanları muhtaçlara yardım edenleri sever mükafatını verir hiç bir şey yapmadan yardım edenleri eleştirmek güzel olmuyor
    Cevapla
  • Perṣembeli67 7 ay önce Şikayet Et
    Boṣ iṣlerle uğraṣmayin.Aynen kurtarma ekibi.Bu kaza bizdende olabilirdi..Biraz duyarli olalim
    Cevapla
  • DÜNYA MİSAFİRİ 7 ay önce Şikayet Et
    Dikkat elimde bu felaketler neden hep Müslüman ülkelere düşünmek lazım
    Cevapla
  • Yusuf 7 ay önce Şikayet Et
    Abd de sel , yangın ve deprem oldu peş peşe iyi bakın derim . Almanya’da geçen yıl büyük sel oldu. Uzak doğuyu saymıyorum bile. Felaketler bütün dünyada olur.
    Cevapla
  • Fatih 7 ay önce Şikayet Et
    İstedikleri kadar iyilik yapsın yada çok dua etsinler ilimden uzak kalanlarin başına bu felaketler gelir. Bunun dinle alakası yok. Müslümanlarda bunu anlayıp tedbir alırlarsa böyle felaketlerde daha az kayıp ile kurtulurlar. Yoksa kader deyip ağlamaya devam ederler
    Cevapla
  • Hakan 7 ay önce Şikayet Et
    Amerikan kasırga felaketlerini, ilk önce beyazları alıp denizde toplanan insanların siyahlarını bıraktıklarını unuttunuz galiba. Biraz haberlere düzgün bak belki iman nasib olursa.
    Cevapla
  • Ebru 7 ay önce Şikayet Et
    Neden mi çünkü Allah muninlerin günahlarını musibetler belalar sıkıntılar ile dünyada temizliyor ahirete bırakmıyor kafirlerin yaptıkları iyiliklerin karşılığını bu dunyada veriyor ahirete birsey kalmiyor insaallah anlamissindir
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Allahim bu peşin hükümlüleri en kısa zamanda kahhar ismiyle kahreylesin inşallah. kim olursa olsun insanlık vazifesi yapıyorlar.
    Cevapla
  • Ortanca 7 ay önce Şikayet Et
    Peşin peşin niye beddua ediyorsun. Islahları için dua etsen nasıl olur.
    Cevapla
  • Asa 7 ay önce Şikayet Et
    Ölüm vadisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi