İran'dan son dakika Azerbaycan ve Ermenistan çağrısı: Karabağ Azerbaycan'ındır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Kafkasya’daki son gelişmelerden endişeli olduklarını belirterek, Azerbaycan ile Ermenistan'a diyalog çağrısında bulundu. Kenani, “Karabağ’ı Azerbaycan toprağı olarak görüyoruz” dedi.

İran'dan son dakika Azerbaycan ve Ermenistan çağrısı: Karabağ Azerbaycan'ındır
İran'dan son dakika Azerbaycan ve Ermenistan çağrısı: Karabağ Azerbaycan'ındır
GİRİŞ 19.09.2023 22:02 GÜNCELLEME 19.09.2023 22:02
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Azerbaycan’ın Karabağ'da yürüttüğü terörle mücadele operasyonunda devam ederken, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Kafkasya’daki son gelişmelerden endişeli olduklarını belirtti.

'İRAN OLARAK KARABAĞ'I AZERBAYCAN TOPRAĞI OLARAK GÖRÜYORUZ'

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunun diyalog yoluyla çözülmesi çağrısında bulunan Kenani, Azerbaycan ve Ermenistan’ı ateşkes kurallarına uymaya davet ederek, "İran olarak Karabağ’ı Azerbaycan toprağı olarak görüyoruz. Orada yaşayanların hukuku ve güvenliği bu çerçevede diyalog yoluyla çözülmelidir” ifadelerini kullandı.

Bölge ülkelerinin sorunları çözmek için önemli role sahip olduklarını vurgulayan Kenani, İran’ın 3+3 formatında görüşmelere katılmaya hazır olduğunu vurguladı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 105
  • toto 7 ay önce Şikayet Et
    siz işinize bakın lazım değil
    Cevapla
  • Feyyaz 7 ay önce Şikayet Et
    İran kadar sinsi bir ülke yok kim ne derse desin Türk ve islam düşmanıdır
    Cevapla
  • ahmet 7 ay önce Şikayet Et
    get tarih oku bos konusma osmani iranin toprakinan hamle etmis iran sefevi hayir...bir da tarihe baksan turkiye adinda bir ulke yok kom yakon pres emperyanin ve iranin bir parcasi...osmani tarihin oku onlarin kokeni iran
    Cevapla
  • Sinsi düşman 7 ay önce Şikayet Et
    @Aziz Feyyaz arkadaş haklıdır zira İran bükemeyeceği bileği öpmek zorundadır,Osman'lı zamanlarından birsürü örneği var..misal Nadir Şah(sözde Türk asıllı hain), Şah Tahmasb ve Şah İsmail,Safeviler Türk'leri her daim,ordularımız meşgul iken sırtından vurmuşturlardır ve bu tarihi bir gerçektir.Ne zaman ordumuz İran'a konsantre olduysa da antlaşmalar imzalamışlardır çaresiz kepazeler.
    Cevapla
  • Aziz 7 ay önce Şikayet Et
    Senin kadar da fitneci biri yok! İslami müdafaasini sen klavyeden yaparken iran İsraili vurması için Lübnan'a hep yardım etti.
    Cevapla
  • bekir sağlam 7 ay önce Şikayet Et
    Karabağ'ı Azerbaycan toprağı olarak görüyormuş sıkıysa görme İran! 35 milyon Azerbaycan vatandaşını göze alabiliyorsan görme.
    Cevapla
  • Han 7 ay önce Şikayet Et
    @Monte İran Azerileri olmak üzere Türkmenler, Kaşkaylar, Horasan Türkleri, Halaçlar, Sungurlar, Ebiverdiler, Kazaklar ve Özbekler ..dolayısıyla Dünya Bankası Ülke Profilleri veri tabanına göre 66,1 milyonluk İran nüfusunun %42’sini Türkler oluşturmakta (Kaynak Wikipedia)
    Cevapla
  • Hamdolsun 7 ay önce Şikayet Et
    Onların yarısı asimile olmuştur, hayır gelmez , biliyorsun insalların kutsallarından biri ırkı diğeri dini, bunların biriyle biat edecek olursa yarîsı inandığı şialıkla irana biat eder, güney azerbeycan topraklarını iranın ne zaman aldığını be 61 yasındayım hatırlamıyorum, onlarca yıldır ne bekledi, azerbeycan kendi halkı ve toprakları için
    Cevapla
  • Monte 7 ay önce Şikayet Et
    5 milyon cikmaz
    Cevapla
  • MERSİNLİ 7 ay önce Şikayet Et
    3 + 3 derken Ermeni tarafında mı oturacaksın Türkiye seni davet etti de bizim mi haberimiz yok. Sen Ermenistan da daha çok düşmansın
    Cevapla
  • Mustafa. 7 ay önce Şikayet Et
    Bu İranın ermenistan ile TÜRKİYE - AZARBEYCAN arasında seçim yapma zamanı geldi de geçiyor bile.. Ya 100 milyon TÜRK yada 15 milyon ermeni... Tercihini yapmalı artık... Buna zorlanmadı...
    Cevapla
  • Muh 7 ay önce Şikayet Et
    Seçimi zaten belli. Ermenileri hep kışkırtan İran 'dır. Kendi nüfusu içindeki Türkleri kontrol altına almak için ermenileri terörize ediyor her zaman. Ama siyasal arenada barış güvercini rolü yapıyor. Türkleri kafkasyada kontrol altında tutmak için Ermenileri orada bilerek ve isteyerek İran ve Rusya tutuyor. Zaten onlar olmasa ermeniler böyle şeylere asla cüret edemezlerdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat'tan İsrail'e ihracat iddialarına yanıt
Evde dolandırıcılık! Vergisini bile istiyorlar