Karabağ'da son durum: Ermeniler Aliyev'in teklifini kabul etti

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından silah bırakma çağrısının ardından Rus basınında yer alan habere göre; Karabağ Ermenileri savaşı durdurma ve silahları tamamen bırakma çağrısını kabul etti.

GİRİŞ 20.09.2023 12:23 GÜNCELLEME 08.10.2023 12:36
Bu Habere 273 Yorum Yapılmış

Azerbaycan ordusu Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonunda Ermenistan'a ait çok sayıda askeri aracı ve mühimmatı yok etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bu sabah yaptığı açıklamada operasyonun durması için Ermenilerin Karabağ'da silah bırakması gerektiğinin altını çizdi. 

Gelen son dakika haberine göre ise Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçılar Azerbaycan tarafından sunulan bu teklife olumlu yanıt verdi.

Aliyev Karabağ için tek şartını açıkladı! Operasyon ancak böyle duracak...Aliyev Karabağ için tek şartını açıkladı! Operasyon ancak böyle duracak...

RUS BASINI: ERMENİLER SİLAH BIRAKACAK

Rusya medyasında yer alan son dakika haberine göre; Karabağ'daki Ermeniler silah bırakma teklifini kabul etti.

Ifax paylaştığı haberde, "Karabağ Ermenileri yarın Azerbaycanlı yetkililerle bir araya gelecek." denildi.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın teklifi üzerine Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarına uygun olarak entegrasyon konularını görüşmek üzere 21 Eylül 2023 tarihinde Karabağ'ın Ermeni sakinlerinin temsilcileriyle Yevlah kentinde bir toplantı düzenleneceği kaydedildi.

ATEŞKES KARARI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki terörle mücadele operasyonlarının Türkiye saati ile 12.00'de durdurulması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu

"TESLİM OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Karabağ’daki Ermeni sivillere, askeri hedeflerden uzak durmaları konusunda çağrıda bulunduklarını belirten Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Eyvazov, "Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde bulunan Ermeni silahlı grupları üyelerini silahlarını bırakıp teslim olmaya çağırıyoruz. Ayrıca bölgedeki sivillere, onlara yakın durmamalarını ve herhangi bir yardımda bulunmamalarını tavsiye ediyoruz. Tavsiye niteliğindeki bildirimler hoparlörler ve diğer teknik araçlarla iletiliyor” ifadelerini kullandı. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev de ”Azerbaycan, Karabağ'daki Ermeni sakinler için geniş kapsamlı sosyal ve ekonomik entegrasyon planı hazırladı" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm dünyaya duyurdu: Karabağ, Azerbaycan toprağıdır!Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm dünyaya duyurdu: Karabağ, Azerbaycan toprağıdır!

ABD'den, Azerbaycan'a skandal çağrı: Derhal son verin!ABD'den, Azerbaycan'a skandal çağrı: Derhal son verin!

İran'dan son dakika Azerbaycan ve Ermenistan çağrısı: Karabağ Azerbaycan'ındırİran'dan son dakika Azerbaycan ve Ermenistan çağrısı: Karabağ Azerbaycan'ındır

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 273
  • Diyarbekirli-21 7 ay önce Şikayet Et
    Allah Azeri kardeşlerimizin yardımcısı olsun amin
    Cevapla
  • selim asaf 7 ay önce Şikayet Et
    dağlık karabağda Azerbaycan parası kullanılmalı, para hakimiyetin simgesidir.
    Cevapla
  • ysd 7 ay önce Şikayet Et
    Bu teroristlere bayağı telıre edildi
    Cevapla
  • fatih 7 ay önce Şikayet Et
    ayrılıkçı ermenimi. ulan orası azervaycan toprağı. herhangi bir silahlı grup varsa buna TERÖRİST denir. ne ayrılıkçısı.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    canim can Azer Beycan yola davam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
Özel hastanede yenidoğan vurgunu