Dışişleri'nden flaş Karabağ açıklaması: Yegâne yol olduğuna inanıyoruz

Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan’ın Karabağ’daki operasyonu hakkında açıklama geldi. Açıklamada "Azerbaycan, kendi egemen toprakları üzerinde gerekli gördüğü tedbirleri almak durumunda kalmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri'nden flaş Karabağ açıklaması: Yegâne yol olduğuna inanıyoruz
Dışişleri'nden flaş Karabağ açıklaması: Yegâne yol olduğuna inanıyoruz
GİRİŞ 19.09.2023 22:12 GÜNCELLEME 19.09.2023 22:14
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı anti-terör operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Azerbaycan, kendi egemen toprakları üzerinde gerekli gördüğü tedbirleri almak durumunda kalmıştır" vurgusu yapıldı.

Azerbaycan'ın, silahlı saldırı ve provokasyonlara karşı askeri bir operasyon başlattığı belirtilen açıklamada, Azerbaycan'ın kendi egemen toprakları üzerinde gerekli gördüğü tedbirleri almak durumunda kaldığı belirtildi.

"YEGÂNE YOL"

Azerbaycan'ın Karabağ’da başlattığı askeri operasyonla ilgili​ Dışişleri Bakanlığının açıklaması şöyle:

"Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde bulunan gayrimeşru Ermeni silahlı unsurlarca Azerbaycan ordusu mensuplarına ve güvenlik görevlilerine yönelik uzun süredir devam eden silahlı saldırılar ve provokasyonlara karşı, Azerbaycan ordusu tarafından bugün (19 Eylül) münhasıran askeri unsurların hedef alındığı bir anti-terör operasyonu başlatılmıştır.

İkinci Karabağ Savaşı'nın sona ermesinden bu yana geçen yaklaşık üç yıllık sürede sahadaki duruma ilişkin olarak sürekli dile getirdiği meşru ve haklı endişelerin giderilmemesi neticesinde Azerbaycan, kendi egemen toprakları üzerinde gerekli gördüğü tedbirleri almak durumunda kalmıştır.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında bugüne kadar titizlikle yürütülen kapsamlı görüşme sürecinin sonuç odaklı olarak devamının sağlanmasının, bölgede barış, güvenlik, refah ve kalıcı istikrarın tesisi için yegâne yol olduğuna inanıyoruz."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Ya hak 7 ay önce Şikayet Et
    bizdeki ermeni partisinden çık ses yok
    Cevapla
  • SERKAN ÖZDEMİR 7 ay önce Şikayet Et
    mümkünse korsan devlet olan ermenistan komple ilhak edilmeli.
    Cevapla
  • osmanlı 7 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu erdoğan için ne ise paşinyanda aliyev için aynısı.Paşinyanın başta kalması iyi.Böyle davranıp bize katacak toprakları.Sanki bizden gibi takılıyor.
    Cevapla
  • ALP 7 ay önce Şikayet Et
    En iyi savunma saldırmadır...
    Cevapla
  • Serkan 7 ay önce Şikayet Et
    Bizdeki ermenilerini yok etseler Türkiye güllük gülistanlık olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı