ABD'den, Azerbaycan'a skandal çağrı: Derhal son verin!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Karabağ’da ateşkes çağrısında bulunarak, “ABD, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki askeri eylemlerinden derin endişe duymaktadır ve Azerbaycan'ı bu eylemlerini derhal durdurmaya çağırıyor” dedi.

GİRİŞ 19.09.2023 22:43 GÜNCELLEME 20.09.2023 09:33
Bu Habere 456 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan’ın Karabağ'da yürüttüğü terörle mücadele operasyonu hakkında yazılı açıklama yaptı.

'ABD, AZERBAYCAN'IN 'DAĞLIK KARABAĞ'DAKİ ASKERİ EYLEMLERİNDEN DERİN ENDİŞE DUYMAKTADIR'

Blinken, “ABD, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki askeri eylemlerinden derin endişe duymaktadır ve Azerbaycan'ı bu eylemlerini derhal durdurmaya çağırıyor. Bu eylemler Dağlık Karabağ'da zaten vahim olan insani durumu daha da kötüleştiriyor ve barış umutlarını baltalıyor” dedi.

ABD'den, Azerbaycan'a skandal çağrı: Derhal son verin!

'DÜŞMANLIKLARA DERHAL SON VERİN'

Anlaşmazlıkların çözümü için güç kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Blinken, söz konusu operasyonun bölgede adil ve onurlu bir barış için gerekli şartların oluşturulması yönündeki çabalara ters düştüğünü aktararak, “Düşmanlıklara derhal son verilmesi ve Bakü ile Dağlık Karabağ halkının temsilcileri arasında saygı çerçevesinde diyalog kurulması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

ABD'den, Azerbaycan'a skandal çağrı: Derhal son verin!

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 456
  • Esven 7 ay önce Şikayet Et
    Emrin olur.
    Cevapla
  • yiğido 7 ay önce Şikayet Et
    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Asıl endişeyi Biz Türkler Sizlerin Irakta Afganistan'da ve sınırımız Suriye'de pkk lı Teröristlere On binlerce silah vermenizden endişe duyuyoruz. Terörist ermenilere eğitim vermeyi bırakın. Savaşmak istiyorsanız Türk Dünyası Kafir Terörist abd ile savaşmaya hazır.
    Cevapla
  • Sado 4 ay önce Şikayet Et
    Tüm kalbimle katılıyorum . Uyarı yolluyorlarsa önce İsrail Gazze savaşından endişe duysun
    Cevapla
  • ismailbey 7 ay önce Şikayet Et
    sizin derin endişleriniz bizim onurmuz bilinken işe siyasi ırkçıılık yaklaşarak sorunu çözemezsiniz.... boş olur...
    Cevapla
  • köylü 7 ay önce Şikayet Et
    Siz gerçekten çok ahlaksız bir toplumsunuz. Hocalıda çoluk çocuk 600 kişi öldürüldüğünde neredeydiniz? Olayların ertesinde işgalci Ermenilere değil, toprakları işgal edilen, insanları öldürülen Azerbaycan'a ambargo uygulayan siz değil miydiniz? 28 sene boyunca yerlerinden edilmiş bir milyon kişi ne yapıyor diye hiç aklınıza geldi mi?
    Cevapla
  • HAK 7 ay önce Şikayet Et
    Suryede ki Amerikan varlığınızdan Azerbaycan ve Türkiye derin endişe DUYMAKTADIR coni.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu’nun akraba torpilleri ifşa oldu, Özgür Özel topa girdi: Taviz yok!
ABD Başkanı Biden'dan son dakika tarihi Gazze itirafı! İsrail'le ipleri kopardı