"Teslim olun" çağırısı! Karabağ'da 60'tan fazla mevzi Azerbaycan ordusunun kontrolünde

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da işgalci Ermeni silahlı kuvvetlerine ait 60'tan fazla mevzinin ele geçirildiği belirterek, “Karabağ'daki silahlı Ermenileri güçleri teslim olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Teslim olun" çağırısı! Karabağ'da 60'tan fazla mevzi Azerbaycan ordusunun kontrolünde
"Teslim olun" çağırısı! Karabağ'da 60'tan fazla mevzi Azerbaycan ordusunun kontrolünde
GİRİŞ 19.09.2023 23:53 GÜNCELLEME 19.09.2023 23:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Azerbaycan ordusu Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonu devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Anar Eyvazov yaptığı açıklamada, Karabağ'da başlatılan operasyonun başarıyla devam ettiğini ve Ermeni silahlı kuvvetlerine ait 60'tan fazla mevzinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini belirtti. Eyvazov, aynı zamanda Ermeni silahlı kuvvetlerine ait 20 askeri aracın, 40’tan fazla topçu bataryasının, 30’dcn fazla havan topunun, 2 adet füze sisteminin ve 6’dan fazla iletişim istasyonunun imha edildiğini açıkladı.

Azerbaycan’ın sivil yerleşkeleri hedef aldığına ilişkin Ermenistan’ın açıklamalarını yalanlayan Eyvazov, bunun Azerbaycan ordusunu karalama kampanyasından başka bir şey olmadığını ve Azerbaycan ordusunun yalnızca meşru askeri hedefler imha ettiğini aktardı.

ERMENİLER SİVİLLERİN ARKASINA SAKLANDI: TESPİT EDİLDİĞİNDE SALDIRILAR ASKIYA ALINIYOR

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri birliklerinin saldırılarından kaçmak için Ermeni silahlı kuvvetleri birimlerinin sivil yerleşim alanlarına askeri teçhizatlarını yerleştirdiğini belirten Eyvazov, "En modern gereksinimleri karşılayan yüksek hassasiyetli silahlar ve muharebe teçhizatımız bulunuyor. Bu silahları kullanan profesyonel askeri personelimiz, meşru askeri hedeflerin yanında sivilleri tespit edilmesi durumunda saldırılar askıya alıyor." dedi.

"MEŞRU ASKERİ HEDEFLER NOKTA ATIŞLARIYLA İMHA EDİLİYOR"

Ermeni silahlı güçlerin sivil yerleşim yerlerinde içinde ve çevresinde askeri teçhizat konuşlandırmasına rağmen operasyonların başarıyla gerçekleştirildiğini vurgulayan Eyvazov, "Yüksek hassasiyetli atışlar sonucunda yalnızca Ermeni güçlerin atış noktaları, askeri teçhizatı ve askeri amaçlarla kullanılan askeri altyapısı imha edilerek etkisiz hale getiriliyor." ifadelerini kullandı.

"KARABAĞ'DAKİ SİLAHLI ERMENİ GÜÇLERİ TESLİM OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Karabağ’daki Ermeni sivillere, askeri hedeflerden uzak durmaları konusunda çağrıda bulunduklarını belirten Eyvazov, "Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde bulunan Ermeni silahlı grupları üyelerini silahlarını bırakıp teslim olmaya çağırıyoruz. Ayrıca bölgedeki sivillere, onlara yakın durmamalarını ve herhangi bir yardımda bulunmamalarını tavsiye ediyoruz. Tavsiye niteliğindeki bildirimler hoparlörler ve diğer teknik araçlarla iletiliyor." diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd yok olursa huzur gelir.
    Cevapla
  • hedef TURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    dünya da ermanı yohudi ve İngiliz biterse dünyada huzur baslar
    Cevapla
  • çil yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    karabağ azarbeycanın değil mi 1 tane bile ermeni kalmayacak şekilde ele geçirilmeli
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerimizi hunharca öldüren yerinden eden bu hainlere acımak olmaz karabağda ermenilerin tamamı sürülmeli.birtane bile kalsa yine hainlik yaparlar.Ermeni ve yahudi dünyadan silinmeli.
    Cevapla
  • Suskun44 1 yıl önce Şikayet Et
    KoktenTemizlik yapin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den Suriye adımı! Bakan Bayraktar tarih verdi! Tam 2 milyar metreküp...
İsrail'de 'asker' krizi! Tek tek kaçıyorlar