Paşinyan'dan, 'Ermenistan' tepkisi! Ateşkes anlaşmasındaki detay küplere bindirdi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan'la imzaladıkları ateşkes anlaşamasında Ermenistan adının yer almasına tepki gösterdi. Paşinyan, anlaşmasının, Azerbaycan ile Karabağ'daki Ermenilerin temsilcileri ile imzalandığını öne sürdü.

Paşinyan'dan, 'Ermenistan' tepkisi! Ateşkes anlaşmasındaki detay küplere bindirdi
Paşinyan'dan, 'Ermenistan' tepkisi! Ateşkes anlaşmasındaki detay küplere bindirdi
GİRİŞ 20.09.2023 21:29 GÜNCELLEME 20.09.2023 21:29

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı operasyonun bugün ateşkesle sonlanması hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Paşinyan, Azerbaycan'la imzaladıkları ateşkes anlaşamasında Ermenistan adının yer almasına tepki gösterdi. Paşinyan, anlaşmasının, Azerbaycan ile Karabağ'daki Ermenilerin temsilcileri ile imzalandığını öne sürdü.

PAŞİNYAN'DAN 'ERMENİSTAN' TEPKİSİ

Paşinyan'ın, Ermenistan'daki televizyon kanallarında yayımlanan ulusa sesleniş konuşmasında, Karabağ'daki Ermeni grupların silah bırakmasıyla sonuçlanan Azerbaycan ordusunun bölgedeki yerel antiterör faaliyetlerini değerlendirdi.

Azerbaycan ile Rus Barış Gücü aracılığıyla Karabağ'ın Ermeni nüfusunun temsilcileri ile varılan anlaşmayı gördüklerini anlatan Paşinyan, Ermenistan'ın anlaşmanın oluşturulmasına yönelik süreçte hiçbir şekilde yer almadığını belirterek anlaşmada Ermenistan isminin yer almasına tepki gösterdi.

'YAŞANANLARI NOT EDİYORUZ'

Paşinyan, "Yaşananları not ediyoruz, gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz. Bu konuda söyleyeceklerimiz varsa mutlaka paylaşacağız." diye konuştu.

Bölgedeki çatışmaların yoğunluğunda azalma olduğunu ifade eden Paşinyan, "Ancak tümüyle bitmedi. Askeri durumdaki tırmanmanın devam etmeyeceğini umuyoruz." dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 50
  • Bandırmalı 2 yıl önce Şikayet Et
    İstersen tırmandır....Demedi deme, sonra bir yerlerini tırmalarsın....
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ve Azerbaycan her seferinde tam sonuca gitmiyor bu şekilde Ermenistan'ın Eline koz veriliyor nahçıvan'la Azerbaycan arasındaki arazi tamamen alınacak orası Türk toprağı olarak kabul edilecek sorun ömür boyu tamamen bitecek
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ermeniler cok soysuz bir millet zamanında osmanlıyı sattı şimdide kendi milletini satıyor.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Nahçıvan ve Azerbaycan birleşmeli
    Cevapla
  • Vatan 37 2 yıl önce Şikayet Et
    Perişanyan (!) Aklınca kurnazlık yapıyor. Anlaşmada ermenistan adı geçerse yeniden saldıramaz, çetelere silah ve asker desteği veremez diye ermenistanla değil çete liderleri ile anlaşma yaptınız diyor. Öyleyse Aliyev çeteleri yok edene kadar operasyona devam etsin. Sen köşende otur ve seyret paşinyan perişanyan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kocaeli'de skandal başörtüsü iddiası: Öğrenci derse alınmadı
İran geri adım atmıyor! ABD hazırlıklarını arttırırken İsrail sessizliğe gömüldü