Kosova'dan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in restine rest: Gözaltına alınacak

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in izinsiz olarak Kosova'ya gelmesi halinde gözaltına alınacağı uyarısında bulundu. Vucic'in meydan okuması sonrası yeni açıklama gerilimi daha da artırdı.

Kosova'dan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in restine rest: Gözaltına alınacak
Kosova'dan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in restine rest: Gözaltına alınacak
GİRİŞ 20.09.2023 20:42 GÜNCELLEME 20.09.2023 21:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Xhelal Sveçla, Vucic'in yakın zamanda "Kosova'yı ziyaret edeceğim ve bunun için (Kosova Başbakanı Albin) Kurti'ye sormayacağım" açıklamasını yerel bir televizyon kanalına değerlendirdi.

"VUCİC'E İZİN VERİLİP VERİLMEMESİ, BAŞBAKAN'IN KARAR VERMESİ GEREKEN BİR KONUDUR"

Vucic'in izinsiz Kosova'ya gelmesi halinde gözaltına alınacağı uyarısında bulunan Sveçla, "Vucic'e izin verilip verilmemesi, izin talebi olması halinde Başbakan'ın karar vermesi gereken bir konudur, izin olmadan girerse hangi kurumların bu konuyla uğraşacağı bellidir." ifadesini kullandı.

"KOSOVA'YA İZİNSİZ GELİRSE HİÇ ŞÜPHE DUYMADAN EVET"

Sveçla, Sırbistan Cumhurbaşkanı'nın izinsiz olarak Kosova'ya girmesi halinde gözaltına alınıp alınmayacağıyla ilgili soruya, "Kosova'ya izinsiz gelirse hiç şüphe duymadan evet. Yabancı bir ülke vatandaşının Kosova kurumlarının izni olmadan Kosova Cumhuriyeti'ne nasıl girebileceğini düşünüyorsunuz? Sonuçları nelerdir? Sonuç şu ki, eğer başka bir devletin başkanı izinsiz olarak topraklarınıza girerse, bir devletiniz olmaz." yanıtını verdi.

Sveçla ayrıca "Vucic'in Kosova'ya izinsiz gelecek kadar çılgın olduğuna inanmıyorum." dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, geçen hafta Brüksel'de AB, Sırbistan ve Kosova arasında yapılan Belgrad-Priştine Diyaloğu Toplantısı'nın ardından basına yaptığı açıklamada, kendisine "demokratik izin" verilir verilmez Kosova’ya gideceğini ve bunun için Kosova Başbakanı Albin Kurti'ye sormayacağını, Kosova'daki Sırplara soracağını belirtmişti.

Kurti ise cevap olarak, Vucic'ten ziyaret için izin talebi geldiğinde bunu en yüksek ciddiyet ve samimiyetle analiz edeceğini ifade etmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Önce VATAN 7 ay önce Şikayet Et
    sırplar, ermeniler ve israil aynı cins ve tohumdan türemişe benziyor.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Sirplar fitne atesi yakmada bir numara bunlar seytan gibi
    Cevapla
  • Vatansever 7 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın baş belası, lanet Sırplar ve Ermenilerin kökünü kurutmak şart
    Cevapla
  • ZÜLKARNEYN 7 ay önce Şikayet Et
    Lânet Sırplar, elbet bir gün bütün yaptıklarının hesabını verecektir. O gün, ne güzel bir gün olacak!
    Cevapla
  • Kosovalı Türk 7 ay önce Şikayet Et
    Tutuklayin gitsin sığırtlan Sırpi, Sırplar daha geçmiş savaşın bedelini ödemedi bu bedel odenmedikce sirpa adım atacak yer yok Kosova ve Bosna TÜRKİYE,den sorulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...