Avrupa ülkesinde scooterlar için yeni düzenleme!

İtalya elektrikli scooter sürücülerinin kask takması ve sigorta yaptırmasını zorunlu hale getirdi. Yine büyük otoyollar gibi yerleşim alanlarının dışına da çıkamayacaklar.

Avrupa ülkesinde scooterlar için yeni düzenleme!
Avrupa ülkesinde scooterlar için yeni düzenleme!
GİRİŞ 21.09.2023 13:41 GÜNCELLEME 21.09.2023 14:58
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Elektrikli scooter’lerin kiralanmasını yasaklayan dünyadaki ilk şehir olan Fransa’nın başkenti Paris’in ardından İtalya’da da söz konusu araçlara kısıtlamalar getirildi.

Yeni otoyol yönetmeliğiyle birlikte, İtalya'daki elektrikli scooter sürücülerinin kask takması ve sigorta yaptırmasının zorunlu hale geldiği açıklandı. Ayrıca elektrikli scooter’lerin bir plakaya sahip olmasının da gerektiği belirtildi. 

Elektrikli scooter’lerin, büyük otoyollar gibi yerleşim alanlarının dışına çıkmasına ve kaldırımlara gelişigüzel park etmesine de izin verilmeyeceği bildirildi. Öte yandan, sigorta ve plaka için ödenecek bedel dikkate alındığında elektrikli scooter’in sürücülere yılda 100-200 euro civarında bir maliyetinin olacağı belirtildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir1 7 ay önce Şikayet Et
    Toptan yasaklanmali. Trafikte olumlu cok kazaya sebeb veriyor.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    bırakın millet rahat etsin taksi pahalı araba pahalı toplu taşıma pahalı benzin pahalı aman he bizim ülkede yasak değil destek gelmeli... kiralama yasaklanmalı! o ayrı.
    Cevapla
  • erbat 7 ay önce Şikayet Et
    çünkü vergi alamıyorlar sindide vergiye tabi tutuyorlar
    Cevapla
  • Konya 7 ay önce Şikayet Et
    Bu araçlar gece tam baş belası tamam yan taraflarında her hangi bir ışık fosfor reflektör olmadığı için görünmüyor bunun sorunu çözülmesi gerekir
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de Yapılsa Bazı Gezi Zekalılar Basbas Bağırır dı ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta erkek öğrencilere peçe takıp etek giydirdiler! MEB soruşturma başlattı
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!