Dünyanın gözü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis'in görüşmesinde

BM 78’inci Genel Kurul görüşmeleri kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in görüşmesine Yunan basını geniş yer verdi. Görüşme, Yunanistan dışında ABD ve Avrupa basınında yakından takip ediliyor.

GİRİŞ 22.09.2023 00:05 GÜNCELLEME 22.09.2023 11:19
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki olumlu atmosfer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in New York'ta Türkevi'ndeki görüşmesinde bir kez daha teyit edildi.

Yunan basını iki liderin görüşmesini manşetlerine taşıdı.

YUNAN BASINI GÖRÜŞMEYE GENİŞ YER AYIRDI

Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini konuya ilişkin haberinde, "Ege’de (Adalar Denizi) sakin sularla diyaloğun yol haritası" başlığını kullandı.

Miçotakis’in "Verimli bir görüşme oldu" yönündeki açıklamasını öne çıkardı.

Haberde, Erdoğan ve Miçotakis'in, huzur ortamında temkinli adımlarla bir yakınlaşma süreci için istikrarlı seyir konusunu teyit ettiği vurgulandı.

Ta Nea gazetesi, iki liderin görüşmesini "Yol haritası için Erdoğan-Miçotakis Anlaşması" başlığı ile duyurdu. Ortak sorun teşkil eden düzensiz göç ile mücadelede iş birliği konusunda mutabakata varıldığı ifade edildi.

SELANİK ZİRVESİNİN ÖNEMİNE VURGU

Yunan devlet televizyonu ERT de görüşmelerin verimli geçtiğini belirtti. "Türk-Yunan ilişkilerinde son aylarda tesis edilen olumlu iklimin derinleştirilmesi konusunda mutabakata varıldı" ifadesine yer verildi.

7 Aralık'ta Selanik’te yapılması planlanan Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi'nin önemine vurgu yapıldı.

To Vima gazetesi de Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Selanik'te katılacağı zirvenin dönüm noktası olacağını yazdı.

ABD VE AVRUPA BASINI GÖRÜŞMEYİ YAKINDAN TAKİP ETTİ

Amerikan medya kuruluşu Bloomberg web sitesindeki haberinde, iki ülke arasındaki ihtilaflı konulara yer verdi. "Türkiye ile Yunanistan anlaşmazlıkları çözme girişiminde ilişkilerdeki yumuşamayı sürdürme sözü verdi" denildi.

Almanya'nın en büyük haber ajansı DPA, Erdoğan ve Miçotakis'in ilişkileri daha da yumuşatma konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Sırp gazetesi Politika da yol haritasının, Aralık'taki Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi'nin yanı sıra, iki ülke yetkililerinin ekim ve kasım aylarındaki toplantılarını kapsadığına dikkati çekti.

KAYNAK: TRT HABER

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    kaanın ucurulması ve bir an önce hayata gecirilmesi lazım birde nükleer bomba sonra hepsi düzelir
    Cevapla
  • kenan 7 ay önce Şikayet Et
    bae'ye de her türlü giydirdi giydirdi, herif parayla gelince kadim dostumuz diye takdim edildi. bakalım yunan'a da ne zaman can yoldaşımız, kader arkadaşımız demeye başlayacağız :((
    Cevapla
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Aslında bu yunanlar Türkiye ile çok iyi komşuluk ilişkilerine girecek ama önce yunan içerisini temizlemesi lazım.. Avrupa siyonlar baskılıyor iyi olmamızı hayatta istemezler..
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Biraz yukarıdan bakan şunu görebilir.Yunanşstanın,Ermenistanın ve Türkiye çevresindeki bir çok devletin yeri Türkiyenin yanında yer almaktır.Yoksa emperyal devletlere sömürülmekten kurtulamayacaklar.
    Cevapla
  • 40 yaşüstü 7 ay önce Şikayet Et
    aaayyynennn
    Cevapla
  • Vejdo 7 ay önce Şikayet Et
    Boşversene yunan yunandir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı