Ermenistan bir günde dize getirildi: AFP'den dikkat çeken analiz

Ermenistan'ın niçin 24 saate şartları kabul ettiği ise merak konusu oldu. AFP, bu konuyla ilgili uzmanlardan fikir aldığı bir analiz yazısı yayımladı.

GİRİŞ 22.09.2023 11:16 GÜNCELLEME 22.09.2023 14:48
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'ın Karabağ'da Ermeni zulmünü durdurmak için başlattığı antiterör operasyonu 24 saatin sonunda Ermenistan ayrılıkçılarının silah bırakması ve Bakü'nün tüm taleplerini kabul etmesiyle son buldu.

Ermenistan'ın niçin 24 saate şartları kabul ettiği ise merak konusu oldu. AFP, bu konuyla ilgili uzmanlardan fikir aldığı bir analiz yazısı yayımladı.

TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ ÖNEMLİ

Doğu Dilleri ve Medeniyetleri Entitüsü'nden Jean Radvanyi, Bakü'nün değişen güç dengesinden bahsetti. Radvanyi, "Bakü, Türkiye gibi müttefiklerin desteğiyle silahlı kuvvetlerini güçlendirdi ve böylelikle de güç dengesi değişti" dedi.

Haber7.com'u WhatsApp üzerinden takip etmek için hemen tıklayın!

Bir diğer nokta ise Azerbaycan'ın Laçın koridorundaki adımları. Azerbaycan, Laçın Koridoru'nun başlangıcında, Ermenistan'dan Azerbaycan topraklarındaki yasa dışı Ermeni silahlı gruplarına insan gücü, mühimmat, mayın ve diğer askeri teçhizatın taşınmasını önlemek için 23 Nisan'da sınır kontrol noktası kurmuştu.

Bu durum Ermenistan'da tepkilere neden olmuş, Azerbaycan'dan yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni nüfusun bu noktadan çift yönlü olarak Ermenistan ve Azerbaycan'a şeffaf ve düzenli geçişleri için uygun koşulların oluşturulacağı, kontrol mekanizmasının Rus güçleriyle koordineli şekilde hayata geçirileceği ifade edilmişti.

RUSYA İLE ERMENİSTAN'IN ARASI AÇILDI

Bir diğer neden ise Rusya ile Ermenistan'ın arasının açılması. 2020 yılında başlayan Rusya-Ukrayna savaşında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan yüzünü Batı'ya çevirmişti.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 42
  • çağrıbey 7 ay önce Şikayet Et
    Türke düşman olan bu dünya da zillet Türke dost olan şükür çeker
    Cevapla
  • Ahmet Galatalı 7 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlık nerede aga? Yanına eklemek çok mu zor? Dini mümin kardeslerimiz sayesinde oldu bütün bunlar, 30 sene evvel koskoca ülke parçası nasıl gitti Karadağ, nasıl elden gitti? O zaman Türk değil miydik?
    Cevapla
  • Vatandaş ahmet 7 ay önce Şikayet Et
    Yaptın güzel ve gerekli bir operasyon kökünü kazıyınca ya kadar bizar devam edebilsen iyi olurdu. Amerika nın operasyonu durdur demedi ike durdurmamalı biraz daha oyalayıp işi bitirmeli idin . Ermeniye güven olmaz her an hazır ve güçlü ol can gardaşım Azerbaycan
    Cevapla
  • Emre19 7 ay önce Şikayet Et
    Haklı davasında, niye korksun ermenler1990 larda ellerinde fırsat geçip Rusya'nın ve batının iki yüzlü desteğini aldığında katliam yaptı, orayı zaptetmisti şimdi yanlız kaldılar ve kaçacak yer arıyorlar.ihalardan kacabilirlerse tabiki.
    Cevapla
  • Murteza 7 ay önce Şikayet Et
    Birde pkk var ABD desteklediği bölgede topyekün bi savaş cıkartmaya çalışıyor kanaatimce insallah hayırlısınokur bizim için geberip gidin artık
    Cevapla
  • ismail 7 ay önce Şikayet Et
    Can azerbeycanım tek yürek tek millet kardaşlarımız et tırnak gibiyiz çok şükür keşke bütün islam slemi böyle birlik beraber olsa
    Cevapla
  • Resad Abdullayev 7 ay önce Şikayet Et
    Turkiye Tek deyil 80+10 millyon da Azeri ordusu var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya İsrail'e bilendi! Türkiye'nin uyguladığı ambargo domino etkisi yaratabilir!
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden detayları anlattı