Türkiye düşmanı Menendez'in rüşvet rezilliği ortaya çıktı

Türk düşmanlığı ile bilinen ABD Kongresinde Senatör Bob Menendez, eşi aracılığıyla yaklaşık 400 bin dolar değerinde külçe altını rüşvet kabul etmekle suçlanıyor.

Türkiye düşmanı Menendez'in rüşvet rezilliği ortaya çıktı
Türkiye düşmanı Menendez'in rüşvet rezilliği ortaya çıktı
GİRİŞ 22.09.2023 13:21 GÜNCELLEME 22.09.2023 13:21
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Türk düşmanlığı ile bilinen ABD Kongresinde Senatör Bob Menendez, eşi aracılığıyla yaklaşık 400 bin dolar değerinde külçe altını rüşvet kabul etmekle suçlanıyor.

NBC New York'un haberine göre, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve ABD Vergi Dairesinden (IRS) müfettişler, bankacılık suçlarından davası süren emlak devi ve eski banka yöneticisi Fred Daibes'ten Adalet Bakanlığından bağlantılarını kullanmak karşılığında rüşvet almakla suçlanan Menendez'i soruşturuyor.

EŞİ ARACILIĞIYLA KÜLÇE KÜLÇE ALTIN 

New Jersey eyaleti Senatörü Menendez'in, yaklaşık 400 bin dolar değerinde külçe altını eşi Nadine Arslanian aracılığıyla kabul ettiği öne sürülen soruşturma kapsamında Manhattan'daki federal yüksek jüri de tanıkların ifadelerini dinledi.

NBC Hukuk Analisti Danny Cevallos, federal yasalar çerçevesinde, Menendez'in yetkilerini kullanma vaadiyle rüşveti kabul ettiği kanıtlandığı durumda suçlu bulunacağını belirtti.

Menendez'e rüşveti verdiği iddia edilen Daibes'in, eski başkanı olduğu "Mariner’s Bank"tan 1,8 milyon dolar borç hakkındaki davanın hükmünün 2022'de üç kez ertelendiği vurgulanıyor.

Menendez, hakkındaki rüşvet soruşturması başladıktan sonra, külçe altınların ailesine 2020'de verildiğini açıklamıştı.

Ayrıca senatöre karşı yürütülen soruşturmalar arasında, sektörde tecrübesi olmamasına karşın ABD genelindeki helal sertifikasyonunu üstlenen Mısır merkezli startup firması "IS EG Halal"den ihaleyi kazanması karşılığında rüşvet alması da bulunuyor.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 30
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    ilk rüşvet rezilligi degilki bu haydutun evinde yüzbindolarlik degerinde altin ve 480bin dolar zulada bulunmus bu rüşveti veren bir MISIRLI is insaniymis ABD ye gelen etleri helal sertifikasiyloa girmesini saglamis bu haydut
    Cevapla
  • Sincap 7 ay önce Şikayet Et
    beter olsun inşallah hapise girer inşallah
    Cevapla
  • VATANDAŞ 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'den mama kopartamayınca düşman kesilmiş galiba.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Kim vermiş acaba bir bakmak lazım.
    Cevapla
  • EMEKLİ 7 ay önce Şikayet Et
    Allah daha da rezil ve kepaze eder inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?