İsrail, Gazze'ye bombardıman başlattı

İsrail ordusuna ait silahlı insansız hava aracı (SİHA), abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Hamas'a ait askeri bir noktayı bombaladı.

İsrail, Gazze'ye bombardıman başlattı
İsrail, Gazze'ye bombardıman başlattı
GİRİŞ 23.09.2023 22:14 GÜNCELLEME 24.09.2023 20:48
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Gazze sınırı yakınında Filistinlilerin yaptığı gösterinin ardından İsrail'e ait SİHA, Gazze'nin kuzeyinde Hamas'a ait askeri bir noktaya hava saldırısı düzenledi.

İSRAİL'DEN, GAZZE'YE BOMBARDIMAN

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, söz konusu saldırı doğrulandı.

Açıklamada, "İsrail ordusuna ait SİHA'nın, şiddetli ayaklanmaların yaşandığı yerin yakınlarında Hamas'a ait askeri bir noktayı bombaladığı" belirtildi. Ayrıca, "kargaşanın yaşandığı bölgeden Gazze sınırındaki güvenlik çiti yakınındaki askeri güçlere de ateş açıldığı" öne sürüldü.

İsrail güçlerinin Filistinli göstericilere ateş açması sonucu yaralananların sayısı 4'e yükseldi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da İsrail güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'nin sınır bölgesinde gösteri düzenleyen Filistinlilere ateş açması sonucu yaralananların sayısının 4'e yükseldiği bildirildi.

Açıklamada, yaralıların Gazze'deki hastanelere nakledildiği belirtildi.

Gazze'deki Filistinlilerin, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa baskınını protesto etmek için düzenlediği gösteriler yedinci günde de devam etmişti. İsrail güçleri gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak Filistinlileri dağıtmaya çalışmıştı.

İsrail'in Gazze'deki mevzisine düzenlediği saldırıya ilişkin Hamas'tan henüz bir açıklama yapılmadı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Habeşistankralı* 7 ay önce Şikayet Et
    Türk lobisi Tüm Dünyada etkin olmalıdır!
    Cevapla
  • Serkan 7 ay önce Şikayet Et
    Yok olacaksınız cehennem kütükleri. Az kaldı.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Netenyahu RTE ile poz verdi iki gün gecmeden asıl niyetiji ortaya koydu BM de Filistin i yok sayıyor yahu ben cumhurbaşkanı olsam İsraili öyle bir ablukaya alırım ki kudüse Türk askeri dahi cıkarmakla tehdit ederim Filistin askerlerini egitmeliyiz
    Cevapla
  • Hakan 7 ay önce Şikayet Et
    Yazmasi kolay. Peki filistin bize ne getirecek? Sadece vahşet ve kan. Bence İsrail ile ortak bir politika izlenmeli. Böylelikle Türkiye bin yillarca yil varolacak. Kuzey Kıbrıs'ı tanımayan filistini ben niye taniyim? Mescidi el Aksa acik çok seviyorsan git ziyaret et
    Cevapla
  • Misafirim 7 ay önce Şikayet Et
    Yıkılasın israil enkazını göreyim ,sana devlet diyenin yüzüne tüküreyim...
    Cevapla
  • Tılsımellerde 7 ay önce Şikayet Et
    Netsnyahu suyun ısınıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek