Azerbaycan: Karabağ'da yaşayan Ermeni halktan Azerbaycan vatandaşlığı için başvuranlar var

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Elşad Hacıyev, Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni halkın Azerbaycan vatandaşlığı almak için başvuru yaptığını açıkladı.

GİRİŞ 24.09.2023 09:59 GÜNCELLEME 24.09.2023 10:22
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Elşad Hacıyev, Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni halkın Azerbaycan vatandaşlığı almak için başvuru yaptığını açıkladı.
Azerbaycan Karabağ’da Ermeni silahlı gruplara yönelik gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonlarının ardından bölgede yaşayan Ermeni nüfusun entegrasyonu için çalışmalarını sürdürüyor. Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Elşad Hacıyev, Karabağ'da yaşayan Ermeni halkın Azerbaycan vatandaşlığı almak için başvuru yaptığını söyledi.

“Azerbaycan anayasasına uygun olarak vatandaşlık meseleleri değerlendirilecektir”

Karabağ’da yaşayan bütün Ermeni halkının vatandaşlık için başvuruda bulunabileceğini belirten Hacıyev, “Bu bölgede yaşayan Ermeni asıllı vatandaşların her birinin Azerbaycan anayasasına uygun olarak vatandaşlık meseleleri değerlendirilecektir. Onlara pasaport ve kimliklerin verilmesi konusu üzerinde çalışılıyor. Elbette başvuranlar var. Bu kişilerin temel isteği güvenlik ve sağlık meseleleridir” dedi.

“Karabağ'da Ermeni asıllı vatandaşların hakları ve güvenlikleri sağlanıyor"

Azerbaycan’da etnik kökenine bakılmaksızın vatandaşların haklarının sağlandığını vurgulayan Hacıyev, “Lenkeran, Bakü, Gence, Gusar'da Azerbaycan vatandaşlarının ve etnik grupların haklarının korunduğu ve eşit bir şekilde yaşadıkları gibi, Karabağ'da da Ermeni asıllı vatandaşların hakları ve güvenlikleri sağlanıyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 29
  • Evlad-ı fatihan 7 ay önce Şikayet Et
    karabagda biran önce askeri ustler havaallanlari kara ve demiryollari bakuye baglanip nufus yogunlugu bizim lehimizde olacak sekilde artirilmali birdaha oraya el atmaya cesaret etmemeliler
    Cevapla
  • Çerkez Isa 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiye ye yaptıklarını yapmak istiyorlar , kendilerini kürt gösterip terör estirecekler
    Cevapla
  • DARKTÜRK 7 ay önce Şikayet Et
    Yılan = Ermeniler Sakın evinize yurdumuza sokmayın. Birgün mutlaka ama mutlaka ilk işi besleyen sahibini sokar.
    Cevapla
  • Suat 7 ay önce Şikayet Et
    Bence kesinlikle bu Ermenilere vatandaşlık vermeyin bak Türkiye ye zamanın da vatandaşlık verdikleri Ermeniler şimdi hainlik yapıyorlar o yüzden kalacaklarsa Ermeni olarak kalsınlar
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    sakın vatandaşlık vermeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!