Sözde hükümetin danışmanı duyurdu! Karabağ'da tam 120 bin Ermeni...

Karabağ’daki Ermenistan yanlısı sözde hükümetin danışmanlarından David Babayan, Karabağ’daki 120 bin Ermeni’nin Ermenistan’a göç edeceğini açıkladı.

GİRİŞ 24.09.2023 20:59 GÜNCELLEME 25.09.2023 09:27
Bu Habere 342 Yorum Yapılmış

Azerbaycan’ın Karabağ’da silahlı Ermeni gruplara yönelik başlattığı terörle mücadele operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından Ermenilerin bir kısmının bölgeyi terk etmesi bekleniyor.

'HALKMIZ AZERBAYCAN'IN BİR PARÇASI OLARAK YAŞAMAK İSTEMİYOR'

Karabağ’daki Ermenistan yanlısı sözde hükümetin danışmanlarından David Babayan yaptığı açıklamada, Karabağ’daki 120 bin Ermeni’nin Ermenistan’a göç edeceğini belirterek, "Halkımız Azerbaycan'ın bir parçası olarak yaşamak istemiyor. Yüzde 99,9 tarihi toprakları terk etmeyi tercih ediyor” dedi.

TAM 120 BİN ERMENİ KARABAĞ'I TERK EDECEK

Karabağ’daki sözde hükümet ise, Karabağ’ı terk etmek isteyen Ermenilerin Rus barış güçleri tarafından Ermenistan'a götürüleceğini açıkladı. Azerbaycan, İkinci Karabağ Savaşı’nın ardından Karabağ'da bulunan silahlı Ermeni gruplara bölgeyi terk etmeleri çağrısında bulunsa da söz konusu gruplar, Azerbaycan ordusuna yönelik saldırılarına devam etmişti. Azerbaycan ise, 19 Eylül’de Karabağ’da düzenlenen mayınlı saldırının ardından bölgede terörle mücadele operasyonu başlatmış ve 24 saat sonra 20 Eylül’de Ermeni silahlı gruplar teslim olmuşlardı.

Operasyonun ardından Azerbaycan, Karabağ’daki Ermenilerin haklarının garanti altına alacağını duyurmuştu.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 342
  • Emre19 7 ay önce Şikayet Et
    Cokmu önemli, Ermeniler gittiği yerde hicde akıllı durmuyorlar Batı'nın yardakciligini yapıp batı adına katillik yapıyorlar en güzide devleti onlari koruyup kollayan besleyen Osmanlıyı ve milletimizi kiskirtmalarla arkadan vurmuslardir.tam bir kiralık katil sürüleri, hala aynı yolu yürümekten asla vaz geçmediler.
    Cevapla
  • Sayın 7 ay önce Şikayet Et
    İçimizde ki Fransız ve Ermeni liler de gitsin, istemiyoruz,
    Cevapla
  • Önce VATAN 7 ay önce Şikayet Et
    gitsinler geri dönmeye kalkmasınlar ermeniden dost olmaz, aynen bizdeki ermeniler gibi 100 sonra ülkede huzursuzluk çıkarırlar hepsi sürülsün.
    Cevapla
  • YAĞIZ 7 ay önce Şikayet Et
    gidin ülkenizde yaşayın. rüzgara karşı işemenin mantığı yok.
    Cevapla
  • İskender 7 ay önce Şikayet Et
    Sizde yardım edin durun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi