Karabağ görüşmelerinde üstü çizilen Kremlin'den AB'ye uyarı, Türkiye'ye mesaj

Kremlin'den yapılan açıklamada isim verilmeden Granada'da Fransa, Almanya ve AB'nin de dahil olacağı Azerbaycan ve Ermenistan için arabuluculuk görüşmelerinin boş girişim olduğu ifade edildi.

GİRİŞ 25.09.2023 18:24 GÜNCELLEME 26.09.2023 09:56
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Karabağ'daki gelişmelere yönelik bazı "üçüncü taraf ülkelerin" arabuluculuk girişimlerine tepki göstererek, "Arabuluculuk kapasitesi olmayan üçüncü tarafların, Kafkasya'daki varlıklarını sağlamaya yönelik boş girişimlerinden kaçınmak çok önemlidir." dedi.

Peskov, başkent Moskova'da, Karabağ'daki son gelişmelere ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"RUSYA DA ANKARA VE BAKÜ'YLE YAKIN İLİŞKİLERE SAHİP BİR ÜLKEDİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Nahçıvan'da gerçekleştirdikleri görüşmeyi değerlendiren Peskov, "Her zaman, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın Türkiye Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere yaptığı tüm görüşmelerin, bölge güvenliğine ve Karabağ'da hayatın normalleşmesine katkı sağlamasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Peskov, Türkiye ile Azerbaycan'ın yakın ilişkilere sahip egemen iki devlet olduğunu belirterek, "Rusya da Ankara ve Bakü'yle yakın ilişkilere sahip bir ülkedir." ifadesini kullandı.

Azerbaycan ile Ermenistan görüşmesinin detayları netleştiAzerbaycan ile Ermenistan görüşmesinin detayları netleşti

Karabağ'a yönelik bazı "üçüncü taraf ülkelerin" arabuluculuk girişimlerini eleştiren Peskov, "Önemli olan durumu çözüme kavuşturmak. Arabuluculuk kapasitesi olmayan üçüncü tarafların, Kafkasya'daki varlıklarını sağlamaya yönelik boş girişimlerinden kaçınmak çok önemlidir." dedi.

İSPANYA'DAKİ GÖRÜŞME

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 5 Ekim'de İspanya'nın Granada kentinde bir araya gelecek. Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi kapsamındaki görüşmeye Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel de katılacak.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 110
  • Talip 7 ay önce Şikayet Et
    Almanın fransızın ne işi var yahu neden karıştırıyorsunuz, yahu biz safmıyız ahmak mıyız, alman Fransız kim yahu ne sınırı var orda. Ne işleri var barış görüşmesinde bu iş çıkmaza sokulacak gene. Bitirin şu işi artık. Avrupaya karıştırmayın.
    Cevapla
  • yusufcuk 7 ay önce Şikayet Et
    iyi niyetle yapılmış bi toplantı degil ama,aliyev in danışmanlarının hepsi türk korkunuz olmasım
    Cevapla
  • Net 7 ay önce Şikayet Et
    Azerbaycan akıllı davranıyor, Fransa ve Almanya ile anlaşırsa, AB ile anlaşmış demektir. Zaten en karşıt Fransa, o da şimdi seve seve, Azerbaycanın kendi topraklarını almasını kabul edecek. Rus pilotlara Ermeni üniforması giydirip, Rus uçaklarını hibe edip, Karabağı işgal ettiren Rusya'ya, zaten güven olmaz...
    Cevapla
  • Milli Kartal 7 ay önce Şikayet Et
    "Arabuluculuk kapasitesi olmayan üçüncü tarafların" çok doğru bir cümle, Almanya, Fransa kim ki bu sorunu çözecek. Ama asıl çözemediğim Türkiye neden buna izin verdi, mutlaka vardır bir sebebi.
    Cevapla
  • necmettin 7 ay önce Şikayet Et
    elde var 'O'
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş