Reuters çaresiz: 'Ermeniler kaçıyor, Erdoğan geliyor, güç dengesi değişiyor!'

Seçim öncesi Erdoğan aleyhinde kara propaganda yapacak muhabir arayan Reuters, Kafkasya'da yaşanan son gelişmeler üzerine hazırladığı analizde Ermenilerin kaçtığını, bölgede güç dengesinin değiştiğini belirtti.

GİRİŞ 26.09.2023 15:22 GÜNCELLEME 26.09.2023 15:22
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

İkinci Karabağ Savaşı’nda 24 saatte zafere ulaşan Azerbaycan’ın Türkiye’den aldığı destekle bölgede yeni sayfalar açması bütün dünyanın gündeminde. Karabağ zaferinin ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Nahcıvan’da İlham Aliyev ile bir araya gelerek tarihi açıklamalar yapması, İngiliz haber ajansı Reuters’ta da gündem oldu.

Türkiye’deki 2023 seçimleri öncesi Başkan Erdoğan’a adeta savaş açan ve Türkiye ofisi için yayınladığı iş ilanında ‘Erdoğan düşmanı’ gazeteci aradığını duyuran Reuters, Kafkasya’daki sıcak gündeme ilişkin analiz yayınladı.

Reuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlarReuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlar

KAÇIYORLAR

Ermeniler Karabağ’dan kaçarken Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşecek” başlığıyla yayınlanan haberde, şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan pazartesi günü Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelmeye hazırlanırken, Ermeni kökenli yerleşimciler Güney Kafkasya'nın sınırlarını değiştiren askerî operasyonun ardından ayrılıkçı Dağlık Karabağ bölgesinden kaçıyor. Uluslararası alanda Azerbaycan’ın bir parçası olarak tanınan Karabağ’daki Ermeniler, kendilerinden çok daha büyük olan Azerbaycan ordusunun 24 saat süren askeri operasyonunun ardından geçen hafta ateşkes ilan etmek zorunda kaldı.

Karabağ’ı evleri olarak gören 120 bin Ermeni’nin liderleri pazar günü Reuters'e yaptıkları açıklamada, Azerbaycan'ın bir parçası olarak yasamak istemediklerini ve zulüm ve etnik temizlikten korktukları için Ermenistan’a gideceklerini söylediler. Ermenistan hükûmeti binlerce mülteci için hazırlıklarını sürdürürken pazartesi günü saat 05.00 itibarıyla Dağlık Karabağ’dan 2 bin 900’den fazla insanın Ermenistan'a geçtiğini açıkladı.

Adım adım enerji merkezine: Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru HattıAdım adım enerji merkezine: Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı

ERDOĞAN’IN ANLAMLI ZİYARETİ

Başkan Erdoğan’ın Azerbaycan ziyaretine değinen Reuters’ın haberi şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada Erdoğan’ın Azerbaycan’ın Ermenistan, İran ve Türkiye arasında kalan özerk Nahcıvan bölgesine bir günlük ziyarette bulunacağı ve Aliyev ile Karabağ bölgesindeki durumu görüşeceği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, “Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ikili ilişkiler ele alınacak, basta Karabağ’daki son gelişmeler olmak üzere güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş teatisinde bulunulacaktır.” denildi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, liderlerin Nahcıvan’a doğal gaz getirecek bir boru hattı için düzenlenecek törene katılacakları ve bölgede yeni modernize edilen bir askeri tesisin açılışını yapacakları belirtildi.

Erdoğan ve Aliyev'in Nahçıvan buluşması dünya basınındaErdoğan ve Aliyev'in Nahçıvan buluşması dünya basınında

VAKİT TÜRKİYE VAKTİ

Bölgeyi terk eden Ermeni yerleşimcilerin Laçin koridorundan Ermenistan sınırına doğru ilerlediğinin belirtildiği haberde, Güney Kafkasya’da güç dengesinin değiştiği kaydedildi.

İngiliz Reuters’ın haberi şu çarpıcı ifadelerle noktalandı:

“Azerbaycan’ın zaferi, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye ve İran’ın nüfuz mücadelesi verdiği, petrol ve doğal gaz boru hatlarının geçtiği, etnik gruplardan oluşan Güney Kafkasya bölgesindeki hassas güç dengesini değiştiriyor.”

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 54
  • Fatih 7 ay önce Şikayet Et
    Ermeniler cehennemin dibine kadar yolunuz var..
    Cevapla
  • Cilgin horuz 7 ay önce Şikayet Et
    Yabanci ulkede bulmak cok zor erdogan dusmani gazeteci keske ilani turkiyede verse idi bak bas vurmayan gazeteci kaliyormu
    Cevapla
  • sss. 7 ay önce Şikayet Et
    orta doğu hayla duruyor.yıllardır.orada rus var amerika var.
    Cevapla
  • Bilocan 7 ay önce Şikayet Et
    Dünyayı çalımlayıp gol atan TEK LİDER....
    Cevapla
  • Erhan 7 ay önce Şikayet Et
    Nahçıvan ve Azerbaycan birleşmeli aradaki yerler ermenilerden alınmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti