Türkiye ve Güney Kore'den savunma sanayii mutabakatı!

Güney Kore Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ile Güney Kore'nin, savunma ve silah sanayi alanlarında stratejik işbirliği yapacağı belirtildi. "Kardeş iki ülkenin savunma ve silah sanayi işbirliğine" vurgu yapıldı.

Türkiye ve Güney Kore'den savunma sanayii mutabakatı!
Türkiye ve Güney Kore'den savunma sanayii mutabakatı!
GİRİŞ 26.09.2023 19:13 GÜNCELLEME 26.09.2023 19:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye ve Güney Kore, savunma ve silah sanayi alanlarında işbirliğini güçlendirmek amacıyla gelecek dönemde askeri anlaşma imzalama konusunda mutabakata vardı.

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Güney Koreli mevkidaşı Shin Beom-chul ile bir araya geldi.

Bakan yardımcılarının iç prosedürleri tamamladıktan sonra gelecekte uygun bir zamanda askeri anlaşma imzalama konusunda anlaştığı kaydedildi.

"KARDEŞ İKİ ÜLKE" VURGUSU

Açıklamada, Shin'in "Kardeş iki ülke, savunma alanındaki stratejik ortaklıklarını güçlü savunma ve silah sanayi işbirliği yoluyla aktif şekilde yürütmektedir." ifadelerine yer verildi.

Shin ve Kavaklıoğlu'nun görüşmede, ALTAY tanklarının geliştirilmesi gibi iki ülkenin savunma şirketleri arasında ileriye dönük ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini geliştirmeye devam etme konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

Kavaklıoğlu'nun Güney Kore Silahlı Kuvvetlerinin 75. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen törene katılmak üzere başkent Seul'de bulunduğu bilgisi verildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • cahit 7 ay önce Şikayet Et
    Güney Kore ABD nin bir eyaleti gibidir ABD den izinsiz adım atamazlar hatta bazı silahları bize vermediler motor vermediler
    Cevapla
  • Hakan 7 ay önce Şikayet Et
    TSK ya geçen ay testler için teslim edilen 2 adet Altay Tankının motoru Güney Kore'nin Hyundai Doosan üretimi DV27K Dizel motorudur. Şanzımanı ise Güney Kore'nin SNT Dynamics üretimi EST15K şanzımanıdır. Yani motor ve şanzımanı verdiler.
    Cevapla
  • Tosun 7 ay önce Şikayet Et
    Güney Kore Amerika'nın oyuncağıdır o izin vermeden hiç bir şey yapamaz dikkat etmek gerekir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı