Sırbistan'dan NATO ve Kosova açıklaması! Vucic resmen duyurdu!

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova’nın kuzeyinde güvenliği NATO’nun Kosova barış gücü KFOR tarafından sağlanmasını talep etti.

Sırbistan'dan NATO ve Kosova açıklaması! Vucic resmen duyurdu!
Sırbistan'dan NATO ve Kosova açıklaması! Vucic resmen duyurdu!
GİRİŞ 26.09.2023 23:22 GÜNCELLEME 26.09.2023 23:22
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Quint ülkelerinin (ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya) Belgrad büyükelçileri, Avrupa Birliği (AB) Sırbistan Delegasyonu Başkanı Emanuele Giaufret ve Sırbistan Hükümetinin Kosova Ofisi Direktörü Petar Petkovic ile bir araya geldi.

'KOSOVA'NIN KUZEYİNDE GÜVENLİĞİ KFOR'UN ÜSTLENMESİNİ TALEP ETTİM'

Vucic sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Sırbistan için en zor anlardan birinde, Quint ülkeleri temsilcileriyle önemli bir görüşme gerçekleştirdim. Sırbistan’ın Kosova’daki son gelişmelere ilişkin pozisyonunu tekrar ortaya koydum ve Kosova’nın kuzeyinde güvenlik meseleleriyle ilgilenme sorumluluğunu Kurti’nin polisi yerine KFOR’un üstlenmesini talep ettim.” dedi.

Vucic, Belgrad’daki Cumhurbaşkanlığı binasında gerçekleştirilen görüşmede Kosova’nın kuzeyindeki operasyonda Eulex’in görev almasının Kosova polisi tarafından niçin reddedildiği sorusunu da gündeme getirdiğini ekledi.

YAS İLAN EDİLDİ

Sırbistan ve Bosna Hersek dahilindeki Sırp Cumhuriyeti entitesi hükümetleri, bugün aldıkları kararlarla Kosova’nın kuzeyinde yaşanan çatışmada Kosova polisi tarafından etkisiz hale getirilen 4 Sırp için yarın yas ilan etti. Kosova'da Sırpların yoğun olarak yaşadığı kesimlerde ise üç günlük yas ilan edildiği açıklandı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • alben 7 ay önce Şikayet Et
    avrupada cok turk PKKK yla kolkola gezerler ama islerine geldimi tabi
    Cevapla
  • Milli Kartal 7 ay önce Şikayet Et
    Ekim ayı itibariyle KFOR 'un komutası Türkiye'ye geçiyor :)))))
    Cevapla
  • kçn 7 ay önce Şikayet Et
    anlaşılan sırplar karabağ Azerbeycan meselesini yakından takip ediyorlar ve Türklerle şaka yapılmayacağını iyi biliyor
    Cevapla
  • ruknettin 7 ay önce Şikayet Et
    Sinan kullanıcısı boşnaklara iftira atma, buralara gel gör anlarsın dostmu düşmanmı, uzaktan youtuberları izlersen sana göre öyle gelir. Burada mecbur beraber yaşayacaklar, boşnaklar ve sırplar zaten aynı ırk. Herkes temkinli ve ona göre yaşamasını biliyot
    Cevapla
  • ruknettin 7 ay önce Şikayet Et
    Armavutlar evet bizi fazla sevmezler ama daha şimdi kosova kuzey tarafından sırbsitana girdim, yıllardır bu bölgede yaşarım, bizi sevmeyenler haklı, dolandırmadıkları adam kalmamış o yüzden bize soğuklar. Ama genel olarak onlar bizim müslüman kardeşlerimiz. Sırplar zalimlikte sınır tanımaz. Bir yorumcu bırakın birbirlerini yesin demiş, ALLAH sana akıl fikir versin, bu kadar da zalimlik olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı