ABD'den Karabağ Ermenileri için heyet geldi! Aliyev'den çarpıcı sözler

ABD'den gelen heyeti kabul eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesinin Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni sakinlerin haklarının, ülke yasaları ve uluslararası yükümlülükler çerçevesinde güvence altına alınacağını belirtti.

ABD'den Karabağ Ermenileri için heyet geldi! Aliyev'den çarpıcı sözler
ABD'den Karabağ Ermenileri için heyet geldi! Aliyev'den çarpıcı sözler
GİRİŞ 27.09.2023 20:10 GÜNCELLEME 27.09.2023 23:13
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Bir asrı aşan Karabağ sorununda bir eşik daha aşıldı. 192 Azerbaycan askerinin şehit olduğu 511 askeri personel ve 1 sivilin de yaralandığı Türk yurdu Karabağ'da, yasa dışı Ermeni güçlere gerçekleştirilen antiterör operasyonu sonrasında diplomatik gelişmeler yaşanıyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev, temaslarda bulunmak için Bakü'ye gelen ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Başkanı Samantha Power, ABD Dışişleri Bakanı'nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Yuri Kim ile ABD Dışişleri Bakanlığının Kafkasya Müzakereleri Başdanışmanı Louis Bono'yu kabul etti.

Görüşmede, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki antiterör operasyonu sonucu ortaya çıkan mevcut durum hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

ERMENİ TERÖR UNSURLARININ SİLAHLARINA EL KOYULDU

Aliyev, yasa dışı Ermeni güçlerin elindeki yüzlerce askeri teçhizat, silah ve mühimmata el konulduğunu aktararak, Azerbaycan'daki yabancı misyon temsilcileri ile Birleşmiş Milletler (BM) Mukim Koordinatörlüğünün temsilcisinin el konulan silahları yerinde incelediğini belirtti.

SADECE ASKERİ TESİSLER HEDEF ALINDI

Yasa dışı Ermeni silahlı kuvvetlerinin silahsızlandırıldığını ve Azerbaycan topraklarından çıkarıldığını belirten Aliyev, operasyonda sadece askeri tesislerin hedef alındığını, sivil halkın zarar görmediğini ifade etti.

ERMENİLER VE DİĞER ETNİK AZINLIKLARIN HAKLARI GÜVENCE ALTINDA

Aliyev, Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni sakinlerin haklarına işaret ederek, Azerbaycan'da yaşayan diğer etnik azınlıklar gibi onların da haklarının ülke yasaları ve uluslararası yükümlülükler çerçevesinde güvence altına alınacağını vurguladı.

BÖLGEDEKİ ALTYAPI YENİLENDİ

Azerbaycanlı devlet yetkilileri ve Ermeni nüfusunun temsilcileri arasında entegrasyon konularında müzakerelerin yürütüldüğünü belirten Aliyev, bölgedeki altyapının yenilendiğini, Ermeni sakinlere yardım gönderdiklerini ve bunun sürmesi hususunda Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile işbirliği yürüttüklerini kaydetti.

Aliyev, BM Mukim Koordinatörlüğünün yakın zamanda Azerbaycan'ın Karabağ bölgesine ziyaretini organize etmeye hazır olduklarını söyledi.

Görüşmede, bölgede istikrarın sağlanması ve Ermeni nüfusla diyaloğun önemine işaret edildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Silke 6 ay önce Şikayet Et
    Anlasmayi. Ermeniler bozdu, Islam. Hukukuna göre geregi. Ve hedefe ulasilmali.
    Cevapla
  • Sakarya lı 6 ay önce Şikayet Et
    1 tane bile bırakmayın ileride baş belası olurlar gönderin gitsin
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    İslamda savaşın hukuku var. Uygularsak hayırlı olur.
    Cevapla
  • Yiğdo 6 ay önce Şikayet Et
    Ermeniye fazla güvenmeyin... Osmanlı yı yıkan iskoçyadan gelen selanik yahudilerirdi.. Beslediler ittihadcılık kisvesi altında hain çıktılar koca cihan imparatorluğu nu yıktılar.
    Cevapla
  • veli 6 ay önce Şikayet Et
    karabağda kalan ermenilere çok fazla imtiyazlar tanımayalım . sonra içimizde düşman besliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu