Rusya Devlet Başkanı Putin'den, hükümete akaryakıt eleştirisi! Emri verdi...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yakıt ürünlerine yönelik ihracat yasağına rağmen fiyatların arttığını belirterek, "Tedbirler alındı ama perakende fiyatları artıyor. Sizden olaylara daha hızlı tepki vermenizi istiyorum" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den, hükümete akaryakıt eleştirisi! Emri verdi...
Rusya Devlet Başkanı Putin'den, hükümete akaryakıt eleştirisi! Emri verdi...
GİRİŞ 28.09.2023 03:40 GÜNCELLEME 28.09.2023 03:40
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Putin, başkent Moskova’da hükümet yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, ülkenin 21 Eylül’de yürürlüğe koyduğu benzin ve motorin ihracat yasağını değerlendirdi.

Rusya’da yakıt fiyatlarındaki yükselişin petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle yaşandığına işaret eden Putin, "Petrol fiyatları yükseliyor, şirketler ihracat yaparak maksimum kar elde etmek istiyor. Her şey gayet anlaşılır" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den, hükümete akaryakıt eleştirisi! Emri verdi...

PUTİN EMRİ VERDİ

Putin, yakıt ihracat yasağına rağmen Rusya’da fiyatların artmaya devam ettiğini belirterek, "Tedbirler alındı ama perakende fiyatları artıyor. Tüketicinin sonuçlara ihtiyacı var. Sizden olaylara daha hızlı tepki vermenizi istiyorum" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den, hükümete akaryakıt eleştirisi! Emri verdi...

İhracat yasağının sonuç getirmesini umduğunu vurgulayan Putin, "Sizinle de konuştuğumuz gibi şirketlerle daha yakın çalışmamız gerekiyor ki onlar da sorumluluklarını anlasınlar" diye konuştu.

'İLAVE TEDBİRLER ALINACAK'

Toplantıda konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, hükümetin yakıt fiyatlarına ilişkin ilave tedbirler almayı planladığını söyledi.

İç piyasa için üretilen ancak yüksek gelir beklentisiyle ihraç edilen petrol ürünlerine ilave vergi getirmeyi planladıklarına işaret eden Novak, petrol rafinerilerine yönelik sübvansiyonları da gözden geçirdiklerini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den, hükümete akaryakıt eleştirisi! Emri verdi...

Rus hükümeti, ülkede benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle geçen hafta yakıt ürünlerinin ihracatını yasaklamıştı.

Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Rusya, günde yaklaşık 100 bin varil benzin ve 900 bin varil motorin ihraç ediyor. Ülkenin toplam motorin ihracı geçen yıl 35 milyon ton, benzin ihracatı ise 4,8 milyon ton seviyesindeydi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • MaKuS 6 ay önce Şikayet Et
    Putin , içerdeki ülken düşmanlarını etkisiz hale getirebilirsen , kolay kolay yenilmezsin .
    Cevapla
  • murat 6 ay önce Şikayet Et
    helal olsun adam vatandaşını koruyor
    Cevapla
  • Milli Kartal 7 ay önce Şikayet Et
    Rusya bile akaryakıt fiyatlarından şikayetçi ise bizim burda hükümete laf etme hakkımız yok bence, sadece vergi kısmı daha düşük tutulabilir
    Cevapla
  • Enişte 7 ay önce Şikayet Et
    Tek adamlardan biri de Putin
    Cevapla
  • tufan 7 ay önce Şikayet Et
    öbürü de aliyev
    Cevapla
  • Gurbet 7 ay önce Şikayet Et
    Yazıları okuyorum hayret ediyorum. Evinde laf söyleyemeyen Devleti eleştiriyor. Türkiye'de akaryakıt çok ucuz 100 TL olması gerek. Bunlar Yedili Yedili masa diasporası galiba. Bunlar Türkiye'yi 25'e bölerlerden Ege'yi yunan'a trakya'yı bulgar'a verenlerden.
    Cevapla
  • Casper 7 ay önce Şikayet Et
    Gel ülkende yasa o zaman her şey güllük gülistanlıksa.Bi adam niye gurbete gider?yasam standartini refah seviyesini ust duzey yasamak icin.madem senin mantigina gore ulkemiz daha iyi gel o zaman.. gavurun çan sesinde yaşamaktan iyidir..Tabi ki elestirecegiz haksız bulduğumuz konuları,elestiri olmadan gelişim olmaz zaten ab nin bizden farkıda bu....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...