İngiltere Türk sağlık merkezlerine reklam yasağı getirdi

İngiltere Türk sağlık sektörüne duyulan ilgiden rahatsız oldu. İngiliz reklam kurulu Türk sağlık merkezlerinin reklamlarına yasak getirdi.

İngiltere Türk sağlık merkezlerine reklam yasağı getirdi
İngiltere Türk sağlık merkezlerine reklam yasağı getirdi
GİRİŞ 28.09.2023 14:07 GÜNCELLEME 28.09.2023 14:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Türkiye'deki gelişmiş sağlık sistemine dünyanın dört bir yanından artan talep İngilizleri rahatsız etti.

TÜRK MERKEZLERİN TANITIMLARINA YASAK

Türkiye'nin sağlık turizminde gördüğü rağbet her geçen gün artıyor. İngilizler de hem güvenli hem de daha hesaplı olduğu için kendilerini Türk doktorlarının ellerine bıraktı. İngilizler son 1 yılda 1 milyar Sternlin'lik döviz kaybı yaşayınca Türk merkezlerinin tanıtımlarını yasakladı. Hatta Türk hekimlerini karalayan haberler yaptı.

Son olarak İngiltere'de gösterilen Türk estetik cerrahi kliniklerinin reklamları 'sorumsuz' olduğu gerekçesiyle yasaklandı.Tamamı Facebook'ta ödenen ve mayıs ayında görülen reklamlar, Reklam Standartları Otoritesi (ASA) tarafından sorumsuz iddialarda bulunduğu ve tıbbi ön danışma ihtiyacına ilişkin bilgileri yanıltıcı şekilde sunduğu gerekçesiyle yasaklandı.

 

Türkiye İstatistik Kurumu'na göre, 2021 yılında 640 binden fazla sağlık turisti Türkiye'yi ziyaret ederek yaklaşık 1 milyar euroluk bir gelir elde edilmesini sağladı.

Türk Diş Hekimleri Birliği ise, her yıl diş tedavisi için ülkeye 150 bin ila 250 bin yabancı hasta geldiğini duyurdu. Bu rakam Türkiye'yi diş turizmi konusunda dünyanın önde gelen destinasyonlarından biri haline getiriyor.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • ismail_59 6 ay önce Şikayet Et
    Tabii hep siz kazanın baskası ölsün!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir