Libya'da ağır bilanço! Hükümet duyurdu: 64 kişinin cesedine ulaşıldı

Libya Ulusal Birlik Hükümeti, ülkede yaşanan sel felaketi nedeniyle hayatını kaybeden 64 kişinin daha cesedine ulaşıldığını duyurdu.

GİRİŞ 30.09.2023 04:18 GÜNCELLEME 30.09.2023 10:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hükümete bağlı Acil Tıp ve Destek Merkezi Sözcüsü Muhammed Kablan, merkezin sosyal medya hesabı Facebook üzerinden açıklama yaptı.

Bugün 28, dün 36 olmak üzere son 48 saat içinde 64 kişinin daha cesedine ulaşıldığını aktaran Kablan, selden etkilenen bölgelerde bugün 371, dün 343 kişiye sağlık hizmeti sunulduğunu belirtti.

LİBYA'DAKİ SEL FELAKETİNDE NE OLMUŞTU?

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel Fırtınası" Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle 11 Eylül'de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara selden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de Libya'da sel nedeniyle 4 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve 8 bin 500'den fazla kişinin halen kayıp olduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Veli 6 ay önce Şikayet Et
    Nasıl Allah vurmaz zengin Araplar önlerindeki sofrayı görseniz aklınız durur ölu bile önlerindeki yemeğe görse canlanır ne desen var ayrıyeten öğlen yemeği pişirmiş mangal Adana kuş başı deve içi dolu pirinç pişirip yiyiyorlar Kalanı dolzer kepçeyle toprağa gömuyorlar hiç bir canlı Ne İnsan Nede köpek kedilere yedirmeye tahammülleri yok ASIL GAVUR oğle gavur BUNLARA DERLER
    Cevapla
  • M.A.Elbistan 6 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet ve mağfiretiyle muamele etsin. Mekanları cennet olsun. Kalanlarının ve ülkelerinin başı sağ olsun.
    Cevapla
  • Hans 6 ay önce Şikayet Et
    Musibet geldim iyi kötü dinlemiyor ya, Allah müslümanlara rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!