Merkel Erdoğan'la anısını anlattı: Onların Başbakanı benim

Merkel, Almanya'nın yeniden birleşmesinin yıldönümü öncesinde kamu yayın kuruluşu ZDF'e verdiği mülakatta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da andı.

GİRİŞ 03.10.2023 10:04 GÜNCELLEME 03.10.2023 12:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Almanya'nın eski başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın yeniden birleşmesinin yıldönümü öncesinde kamu yayın kuruluşu ZDF'e verdiği mülakatta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da andı.

Görev süresi boyunca Almanya'da sürekli olarak yaşayan herkesin başbakanı olduğunu söylediğini vurgulayan Merkel, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de bu konuda çok sık konuştum" dedi. Merkel, Almanya'da yaşayan ikinci ve üçüncü nesil Türk kökenlilerden kimin sorumlu olduğu konusunun görüşmelerde gündeme geldiğini belirterek "(Erdoğan'a) Hep şunu söyledim. Onların başbakanı benim" dediğini aktardı.

ALMANYA'DAKİ TÜRKLER ÜLKENİN BİR PARÇASI

Almanya'da yaşayan Türklerin ülkenin bir parçası olduğunu belirten Merkel, son yıllarda Almanya'ya kalıcı olarak yerleşen kişilerin sayısının arttığına işaret ederek bu insanları toplumla bütünleştirme görevinin devam ettiğini vurguladı.

Almanya'da etkisini giderek artıran ve son anketlere göre ülkenin ikinci büyük siyasi gücü haline gelen aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin yükselişine de değinen Merkel, oyunu AfD'ye veren kişileri anlamadığını söyledi. Merkel, "Başkalarının sırtından, farklı görünen, farklı özgeçmişlere sahip insanlar üzerinden puan kazanmak, anlayış gösterebileceğim bir şey değil" dedi.

 

KAYNAK: DW
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • kenan 6 ay önce Şikayet Et
    "Almanya'ya kalıcı olarak yerleşen kişilerin sayısının arttığına işaret ederek bu insanları toplumla bütünleştirme görevinin devam ettiğini vurguladı." Türkiye'ye kalıcı olarak yerleşen, ev alan, uzun süreli sığınmacı olan kişilerin toplumla bütünleştirme görevi neden yok? neden mağarasından çıkıp gelmiş gibi tipler, Türk illerinin sokaklarında avare avare dolaşıyor?
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 6 ay önce Şikayet Et
    E burası Almanya değil de ondan.
    Cevapla
  • Sakin 6 ay önce Şikayet Et
    Biz Türkiye yüzyılı diyoruz Alman ortaasyadaki cumhuriyetlerle ekonomik işbirliği toplantısı yapıyor ama
    Cevapla
  • selim ileri 6 ay önce Şikayet Et
    işte o mağarasından kopup gelmiş olanların toplumumuzla bütünleşeceği bir durum yok. onları tamamı akrabaları olan lübnan bile kabul etmeyip geri gönderdi. ülkelerine geri dönsünler. taş yerinde ağırdır.
    Cevapla
  • İzmir berbat 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'ye kalıcı olarak yerleşen , ev alan, uzun süreli sığınmacı olan Almanlar toplumla bütünleştirme görevi neden yok? neden mağarasından çıkıp gelmiş gibi tipler, Türk illerinin sokaklarında avare avare dolaşıyor?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu