Eski Hollanda Prensi'nin Nazi partisi üyelik kartı bulundu

Eski Hollanda Konsort Prensi Bernhard'ın özel arşivinde, Adolf Hitler'in Nasyonal Sosyalist Parti'nin (NSDAP) üyelik kartı bulunduğu bildirildi.

Eski Hollanda Prensi'nin Nazi partisi üyelik kartı bulundu
Eski Hollanda Prensi'nin Nazi partisi üyelik kartı bulundu
GİRİŞ 04.10.2023 21:08 GÜNCELLEME 04.10.2023 21:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

NlTimes'ın haberine, eski Hollanda Kraliyet Arşivleri Direktörü Flip Maarschakerweerd, yeni yayımlanacak "De achterblijvers" kitabında, yaşamını yitiren Konsort Prens Bernhard'ın Nazi Partisi üyesi olduğuna dair tatmin edici bir kanıt bulduğunu paylaştı.

Maarschakerweerd, Bernhard'ın 2004'te ölümünden sonra envanterini çıkardığı Soestdijk'teki özel arşivlerinde, orijinal NSDAP üyelik kartını bulduğunu aktardı.

Üyelik kartını ve Prenses Juliana ile nişanlandığı 1936 yılında üyeliğin iptaline dair yazışmayı bulduğu için şaşkın olduğunu belirten Maarschakerweerd, bunların Almanlara ait belgeler olduğu için Almanya'da olmasını beklediğini ifade etti.

Maarschakerweerd, Almanya'daki Amerikan bölgesi askeri yöneticisi Lucius Clay'den 1949 tarihli "Sevgili Prens Bernhard, yıllar boyu bu belgeleri kasamda tuttum. Yok edecektim ancak bunları senin kendinin yok etme hakkın olduğunu düşündüm." yazılı notu bulunca, meseleyi anladığını anlattı.

Konsort Prens, ölümünden kısa süre önce verdiği mülakatta asla bir Nazi partisi üyesi olmadığını, üyelik kartı bulunmadığını söylemişti.

Tarihçiler Gerard Aalders ve Coen Hilbrink, 1996'da yayımladıkları De affaire Sanders adlı kitapta, söz konusu belgelerin kopyalarını bulduklarını belirtmişti.

Hollanda Kralı Willem-Alexander, Maarschakerweerd'e savaşla ilgili tüm kraliyet arşivlerine erişim izni vermişti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • ilker 6 ay önce Şikayet Et
    Nazi olmak suç mu. ondan beteri var siyonizm. onu napcaz. Naziler şu anki siyonistlerden kat kat iyidir
    Cevapla
  • Ayhan K. 6 ay önce Şikayet Et
    Hitler kaybetmeye başlayana kadar herkes nazi ydi, Türkiye de dahil, sadece bahsedilmeyerek dünya hafızasına unutturuldu diğer gerçek tarihimiz gibi.
    Cevapla
  • Gurbetten 6 ay önce Şikayet Et
    ...ne olmus yani simdi???
    Cevapla
  • Fck akp 6 ay önce Şikayet Et
    Hollanda bile olamayan türkler bitti
    Cevapla
  • Das 6 ay önce Şikayet Et
    Hollanda nin gercek yüzü bulunmus isci partisi nsdap üyesi ultra nazi yahudi katilleri almanya nin yatacak yeri yok insan ogluna en büyük aciyi katliami yasatti hunharca barbarca canavarca katliam yapti yahudilere ruslara polonlara cingenelere
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yıldızların altında tarihi yolculuk
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!