New York'ta metro saldırganının cezası belli oldu

ABD’nin New York kentinde geçtiğimiz sene nisan ayında Brooklyn metro istasyonunda silahlı saldırı düzenleyen 64 yaşındaki Frank James, mahkeme tarafından 10 kez müebbet ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

New York'ta metro saldırganının cezası belli oldu
New York'ta metro saldırganının cezası belli oldu
GİRİŞ 06.10.2023 01:33 GÜNCELLEME 06.10.2023 01:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD’nin New York kentinde 12 Nisan 2022’de Brooklyn metro istasyonunda silahlı saldırı düzenleyerek, 23 kişiyi yaralayan 64 yaşındaki Frank James, hakkında karar belli oldu.

ABD basınında yer alan haberlerde, Brooklyn Federal Mahkemesinde görülen davada, James’in 10 kez müebbet ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı aktarıldı.

Saldırıdan saatler sonra polis tarafından yakalanan James, geçtiğimiz ocak ayında çıkarıldığı mahkemede hakkındaki terör dahil tüm suçlamaları kabul etmişti.
New York Polis Departmanına göre, James daha önce New York'ta 9 ve New Jersey'de 3 kez gözaltına alınmıştı.

Ne olmuştu?

James, 12 Nisan 2022’de sabah yoğun saatlerde Brooklyn metro istasyonuna girerek 2 adet sis bombası atmış ardından 33 el ateş etmişti. İstasyonda yaşanan panik sırasında bakım görevlisi kılığına girerek istasyondan kaçan James, 30 saatlik insan avının ardından 13 Nisan 2022’de Manhattan'ın East Village bölgesinde polis tarafından yakalanmıştı. Saldırıda, 23 kişiden 10’u vurularak yaralanmış, kimse hayatını kaybetmemişti.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Köstebek 6 ay önce Şikayet Et
    Gördüğüm, zencinin yanında beyazlar. İstedikleri gibi tutuklu bir zenci. Zenci olunca cezalar çarpan ilı. Hukuk değil guguk
    Cevapla
  • Sokaktaki vatandas 6 ay önce Şikayet Et
    Bakın 1 kişi ölmemiş ama yaralanan 23 kisi arasindan 10 tanesi silahla ( diğerleri muhtemelen çıkmış olan arbedede ) yaralandığı icin tam 10 kez müebbet vermişler. Samimiyetle soruyorum hadsizin biri bunu Turkiyede yapsa ne kadar ceza alırdı? Allah aşkına vatandaşımız canı ucuz olmamalı! Bazı cezalara bakınca insan diyorki bu verilen olsa olsa bir ödül olabilirdi ! yazık etmeyelim kendi
    Cevapla
  • Düşün 6 ay önce Şikayet Et
    Adalet bakanlığı! Hsyk! Hakimler ve savcılar! Görüyormusunuz cezayı? Tr de olsa, yaw kimse ölmemiş işte 3-5ay yatsın sonra denetimli serbestlik
    Cevapla
  • Serkan 6 ay önce Şikayet Et
    Adli kontrol şartıyla serbes bırakmamışlarmı? Kendi uymadıkları kanunları bize kakalıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak