Netanyahu'dan Barrack'a Türkiye tepkisi: Gazze meselesini ABD'ye taşıdı!
İsrail basınına göre Netanyahu, Barrack’ın Türkiye’nin Gazze’de üstlenebileceği role ilişkin açıklamalarını Washington’a taşıyarak tepki gösterdi.
ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Batı Kudüs’teki başbakanlık ofisinde bir araya geldi. Görüşme, İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.
UCM İsrail'in talebini reddetti: Netanyahu tutuklanabilir!
ÜST DÜZEY KATILIM DİKKAT ÇEKTİ
Toplantıda İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Gil Reich, Netanyahu’nun askeri sekreteri Roman Goffman, ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee ve İsrail’in Washington Büyükelçisi Yechiel Leiter de yer aldı.
Netanyahu'nun son çaresi: Türkiye'nin F-35 almaması için gizli görüşmesi ortaya çıktı
İSRAİL BASINI YAZDI: NETANYAHU BARRACK'IN TÜRKİYE SÖYLEMLERİNDEN RAHATSIZ
Maariv’e göre ABD’li temsilci Tom Barrack’ın İsrail ziyaretinde en büyük kriz Türkiye başlığı oldu.İsrail’in önde gelen gazetesi, Barrack’ın Netanyahu ile görüşmesini detaylandırdı.
Habere göre Kudüs ile Washington arasında Gazze’nin geleceğine ilişkin görüş ayrılıkları derinleşirken, Türkiye faktörü Tel Aviv’de büyük sıkıntı.

Maariv, Barrack, Netanyahu'ya Gazze’de kurulması planlanan çok uluslu istikrar gücünde Türkiye’nin yer almasını desteklediğini aktardı. Haberde, Ankara’nın askeri kapasitesi ve bölgesel etkisinin süreci dengeleyici bir rol oynayabileceği görüşünün Washington’da güç kazandığına işaret edildi.
İsrail cephesinin ise bu ihtimale sert tepki verdiği kaydedildi. Siyasi kaynaklara dayandırılan haberde, Türkiye’nin Gazze’de herhangi bir askeri ya da güvenlik varlığını Tel Aviv için “kırmızı çizgi” olarak görüyor.
İsrail’in, Ankara’nın sahaya inmesinin bölgedeki dengeleri kendi aleyhine değiştireceğinden endişe ettiği ileri sürüldü.
Maariv’e göre Tel Aviv yönetimi, Barrack’ın son dönemdeki açıklamalarını da “rahatsız edici” buluyor.
İddialara göre Netanyahu'nun Barrack konusunda Trump'ı ikaz ettiği ortaya çıktı.
BARRACK NE DEMİŞTİ?
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack, Türkiye'nin Gazze Şeridi'nde görevlendirilmesi planlanan uluslararası güce dahil edilmesi önerisinde bulundu.
-
Fatih 11 dakika önce Şikayet EtBunlar için en büyük tehdit biziz. Siyonist istese de istemesede Türkiye bölgede olacak.Beğen
-
Kaan 2 saat önce Şikayet Ethadi oradan...Beğen Toplam 6 beğeni
-
Misafir Hüseyin 2 saat önce Şikayet EtTarafsıslık zulme rızadır Haklı olandan yana olmak gerekirBeğen Toplam 3 beğeni
-
Das 2 saat önce Şikayet EtTürkiye tarafsiz kalmaliBeğen Toplam 1 beğeni
-
Yorumcunun biri 3 saat önce Şikayet Etbu barak denen adamı hiç gözümüz tutmadı çok kaypak biriBeğen Toplam 7 beğeni