Nobel Barış Ödülü İranlı Nergis Muhammedi'ye verildi

2023 Nobel Barış Ödülü, kadın hakları çalışmalarından ötürü İranlı Nergis Muhammedi'ye verildi.

Nobel Barış Ödülü İranlı Nergis Muhammedi'ye verildi
Nobel Barış Ödülü İranlı Nergis Muhammedi'ye verildi
GİRİŞ 06.10.2023 12:22 GÜNCELLEME 06.10.2023 12:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merakla beklenen 2023 Nobel Barış Ödülü açıklandı. Bu yılki ödüle, İran'da tutuklu bulunan kadın hakları savunucusu Nergis Muhammedi layık görüldü.

KADIN HAKLARI ÇALIŞMALARI ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Nobel Ödül Komitesi tarafından yapılan açıklamada, "Bu yılki ödüle İran'da kadına baskıya karşı mücadele eden ve bütün insanların hakları ve özgürlükleri için savaşan Nergis Muhammedi layık görülmüştür" denildi.

12 YIL HAPİS CEZASI VAR

İran'ın tanınan insan hakları aktivistlerinden biri olarak tanınan Muhammedi, kadın haklarının iyileştirilmesi ve idam cezasının kaldırılması için mücadele veriyordu. Tahran'daki Evin Cezaevi'nde tutulan Muhammedi'ye 12 yıl hapis cezası verilmişti.

NOBEL AKAN 19. KADIN

2003 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Şirin Ebadi'nin yönettiği İnsan Hakları Savunucuları Merkezi'nin başkan yardımcısı olarak görev alan Muhammedi, 122 yıldır dağıtılan bu ödülleri kazanan 19'uncu kadın oldu.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Morelli 6 ay önce Şikayet Et
    Hepsi seytanin onde gideni
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk