Son dakika: 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası İsrail katliama başladı! Çok sayıda şehit var

Son dakika: Hamas'ın başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası İsrail, savaş durumu ilan ederek çok sayıda savaş uçağıyla Gazze'ye bomba yağdırmaya başladı. Saldırılarda 198 Filistinlinin şehit, bin 610 kişinin de yaralandığını açıklandı.

GİRİŞ 07.10.2023 17:49 GÜNCELLEME 08.10.2023 12:38
Bu Habere 662 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail ordusu, çok sayıda savaş uçağıyla hava saldırısı başlatarak Gazze'nin Güney şeridine bomba yağdırmaya başladı. İsrail ordusunun yerleşim yeri, hastane, okul ve cami demeden hava saldırılarını yoğunlaştırdığı gelen bilgiler arasında.

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası bölgede yaşanan gelişmeleri anbean haberimizden takip edebilirsiniz...

ŞEHİT SAYISI ARTIYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 232 kişinin şehit olduğunu, 1697 kişinin yaralandığını açıkladı.

Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı, Hamas operasyon başlattıGazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı, Hamas operasyon başlattı

SİSİ'DEN TALİMAT

17.10: Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Filistin ile İsrail arasındaki gerilimin düşürülmesi ve bölgedeki durumun kontrol altına alınması için “diplomatik temasların artırılması” talimatı verdi.

EN AZ 100 İSRAİLLİ ÖLDÜ

16.50: İsrail basını Hamas'ın 'Aksa Tufanı' operasyonunda en az 100 İsraillinin öldüğünü duyrudu. 

FİLİSTİN ŞEHİT SAYISINI AÇIKLADI

16.30: Filistin Sağlık bakanlığı İsrail saldırılarında 198 Filistinlinin şehit, bin 610 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İSRAİL GÜÇLERİ 14 FİLİSTİNLİYİ YARALADI

15.16: İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde 14 Filistinliyi yaraladı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria'nın El Halil, Ramallah, Kalkılyye kentlerinde İsrail güçleriyle Filistinliler arasında olaylar çıktı.

İsrail güçlerinin gerçek mermiyle müdahalesi sırasında 14 Filistinli yaralandı, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

İSRAİL BASINI: 40 İSRAİLLİ ÖLDÜ, 740 KİŞİ DE YARALANDI

15.05: İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, Gazze Şeridi’nden düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısının 40’a yükseldiğini duyurdu. 

İsrail N12 televizyonun geçtiği son bilgiye göre de; Hamas'ın başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunda 40 İsrailli öldü, 740 kişi de yaralandı.

MISIR'DAN FİLİSTİN VE İSRAİL'E İTİDAL ÇAĞRISI

13.32: Mısır, Filistin ile İsrail arasındaki gerilimin riskleri konusunda uyarıda bulunarak taraflara "azami itidal" çağrısı yaptı.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Mısır Arap Cumhuriyeti, Filistin kentlerine yönelik bir dizi saldırının ardından Filistin ile İsrail tarafları arasında devam eden gerilimin korkunç tehlikeleri konusunda uyarıda bulundu." ifadeleri kullanıldı.

22 İSRAİLLİ ÖLDÜ

12.38: İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda 22 İsraillinin öldüğünü duyurdu.

İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU: SAVAŞTAYIZ!

12.04:
 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası İsrail halkına seslenerek, "İsrail vatandaşları, savaştayız. Bir operasyon veya saldırı değil, savaş." açıklamalarında bulundu.

İSRAİL ORDUSU SAVAŞ UÇAKLARIYLA SALDIRI BAŞLATTI

11.33: İsrail ordusu onlarca savaş uçağıyla abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını duyurdu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, onlarca savaş uçağının Gazze Şeridi'ndeki farklı Hamas hedeflerini vurmaya başladığı belirtildi.

"DÜNYADAKİ SON İŞGALİ SONA ERDİRECEK EN BÜYÜK SAVAŞIN GÜNÜDÜR"

11.20: Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Deif, İsrail'e karşı “Aksa Tufanı Operasyonu” başlatıldığını duyurdu. “Bu, dünyadaki son işgali sona erdirecek en büyük savaşın günüdür” diyen Deif, operasyonun ilk 20 dakikasında İsrail’e ait askeri noktalara 5 bin roket ve havan fırlatıldığını aktardı. Deif, tüm Filistinlilere operasyona katılma çağrısında bulundu.

İSRAİL ORDUSU SAVAŞ DURUMU İLAN ETTİ

11.04: İsrail ordusunda ise savaş durumu alarmı ilan edildi. Roketli saldırılar sonucu İsrail'de 5 kişi hayatını kaybederken, silahlı bir grubun Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine sızması sonucu çıkan çatışma sürüyor. 

HAMAS İSRAİL'E AİT ASKERİ NOKTAYI ELE GEÇİRDİ

10.53: Hamas, Gazze Şeridi’nin güneydoğu sınırındaki İsrail’e ait Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı ve çevresindeki askeri noktayı ele geçirdiğini iddia etti. 

YOAV GALLANT: HAMAS, BU SABAH BÜYÜK BİR HATA YAPTI

10.50: İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, olaylarla ilgili yaptığı açıklamada "Hamas, bu sabah büyük bir hata yaptı ve İsrail'e karşı savaş başlattı. İsrail Savunma Kuvvetleri, tüm sızma noktalarında düşmanla savaşıyor. İsrail, bu savaşı kazanacak" ifadelerini kullandı.

İSRAİL TANKI İMHA EDİLDİ

10.40: Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayı, Gazze Şeridi sınırına yakın bölgede bir İsrail tankını imha etti. 

ÖLDÜRÜLEN VE YARALANAN İSRAİL ASKERLERİ GAZZE ŞERİDİ'NE GÖTÜRÜLDÜ

10.34: Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından Gazze Şeridi çevresindeki İsrail bölgelerine başlatılan saldırının ardından öldürülen ve yaralanan bazı İsrail askerlerinin Gazze Şeridi’ne götürüldüğü ileri sürüldü.

LÜBNAN'DAKİ DÜRZİ LİDER CANBOLAT'TAN DESTEK AÇIKLAMASI

10.27: Lübnan'daki Dürzi lider Velid Canbolat, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının abluka altındaki Gazze'den İsrail'e başlattığı saldırılara ilişkin destek açıklaması yaptı.

İSRAİL SAVUNMA KUVVETLERİNDEN AÇIKLAMA: SONUÇLARINA KATLANACAKLAR

10.17: İsrail Savunma Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, “Hamas, Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına yoğun roket atışı başlattı ve İsrail topraklarının birçok farklı noktasına sızdı. Hamas, bu saldırının sorumlusudur. Bu olayların sonuçlarına katlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Silahlı bir grubun İsrail topraklarına sızmasının ardından Gazze sınırında yaşayan İsraillilere dışarı çıkmama uyarısı yapıldı.

İSRAİL ZOR BİR ZAMANDAN GEÇİYOR

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail'in zor bir dönemden geçtiğini belirtti.

Herzog, abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik başlatılan saldırıların ardından X sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"İsrail zor bir zamandan geçiyor." ifadesini kullanan Herzog, İsraillilere ordu güçlerinin talimatlarını dinleme, karşılıklı güven ve sükunet gösterme çağrısında bulundu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı da X sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Hamas'ın sızma operasyonuyla bir saldırı altında oldukları ve kendilerini korumak için her şeyi yapacakları" ifade edildi.

İsrail Başbakanlığı da yerel saatle 13.00'te Tel Aviv'de güvenlik kabinesinin toplanacağını duyurdu.

HAMAS, 'AKSA TUFANI' OPERASYONUNU BAŞLATTI

07.30: Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, bu sabah erken saatlerde İsrail’e karşı “Aksa Tufanı” operasyonu başlattığını duyurdu. İsrail içine sızma operasyonu ile roketli saldırılar düzenleniyor.

İsrail medyası, roket saldırıları sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 100'ü aşkın kişinin yaralandığını aktarmıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 662
  • Sancar 6 ay önce Şikayet Et
    Marjinal bir örgüt devleti yenebilir mi? Filistin e yazık olacak.. Başka bir devletin israile saldırması lazım..Bu işin sonu belli israil meşru müdafa bahanesiyle katliam yapacak ve kazanımlarını arttıracak..
    Cevapla
  • Sancar 6 ay önce Şikayet Et
    Yazık olacak filistin halkına, bir örgüt devleti yenebilir mi?
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Umarım bu israil için sonun başlangıcı olur.
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    ilk önce pistler yerdeki ucaklar vurulmaliydi
    Cevapla
  • malatya balabanlı 6 ay önce Şikayet Et
    Dadwce hamasla olmaz desdek gerekir lafla olmaz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar yeni gelişmeyi duyurdu: Gökte Akıncı, denize Albatros!
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık