Son dakika: 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası Mahmud Abbas'tan ilk açıklama! Talimat verdi

Son dakika haberi... Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail saldırıları karşısında Filistin halkının kendini savunma hakkının olduğunu söyledi.

GİRİŞ 07.10.2023 13:50 GÜNCELLEME 07.10.2023 17:19
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Abbas, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna ilişkin gelişmeleri görüşmek üzere üst düzey sivil ve güvenlik yetkililerini Ramallah'ta topladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas

MAHMUD ABBAS'TAN İLK AÇIKLAMA

Abbas, toplantıda yaptığı konuşmada, Filistin halkının himaye edilmesinin zorunlu olduğunu belirterek, "İşgal güçleri ve yerleşimcilerin terörüne karşı Filistin halkının kendini koruma hakkı vardır." dedi.

Son dakika: İsrail ilan etti! Çok sayıda uçakla büyük hava saldırısı başlattıldı...Son dakika: İsrail ilan etti! Çok sayıda uçakla büyük hava saldırısı başlattıldı...

TALİMAT VERDİ

Filistin Devlet Başkanı, "İsrail işgali ve yerleşimci çeteler tarafından işlenen suçlara karşı Filistin halkı evlatlarının sebatı ve dirençle ayakta kalmaları için tüm gerekli unsurların sağlanması" talimatı verdi.

Abbas, bugün Filistin yönetimindeki lider kadrosuyla yapılacak bir toplantıya başkanlık edecek.

Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı, Hamas operasyon başlattıGazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı, Hamas operasyon başlattı

HAMAS VE İSRAİL ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR

Kassam Tugayları bu sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı bir operasyon başlattığını duyurmuştu. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken silahlı gruplar da bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

"Aksa Tufanı" operasyonu üzerine İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını açıkladı.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda 22 İsraillinin öldüğünü duyurdu.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasında çıkan çatışmalarda, 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 5'inin yaralandığı bildirildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 117
  • Hakan 6 ay önce Şikayet Et
    Vay abd yi döverim,israili haritadan silerim,naraları atan ,müslüman bozuntusu iran!neredesin?nerede müslümanım diyen devletler?herp türkiye ön planda.
    Cevapla
  • Murat 6 ay önce Şikayet Et
    Hakan geri planda destek verir, ilk önce savaş bitsin İran'ı karistiracaklar İran'ı bolecekler amaç bu ve İran dagilirsa Türkiye çantada keklik zaten
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Ya RABB'i Filistinli kardeşlerimizi ve Müslümanları BİRLİK İÇİNDE olmalarını ve ZAFERE erişmelerimi nasib eyle. Amin Amin Amin.
    Cevapla
  • Fatih m Öztürk 6 ay önce Şikayet Et
    İki başbakanlimi dedi
    Cevapla
  • Orhan01 6 ay önce Şikayet Et
    Mahmut Abbas siyonist israilin ve abd nin filistindeki piyonu ajanidir.Goruyorsunuz ki israil ve abd ona hic bir yapmiyor yillardir.Demek ki cok kullanisli birisi.Allah belasini versin hainlerin.
    Cevapla
  • Kroo 6 ay önce Şikayet Et
    Boş konuşma geçmişte yaptiginizin bedelini ödeyeceksiniz tabiki aallah size yaptiginizi ödenmeden refah sunmaz bedelini ödeyip biz ne yaptık Allah bizi kahretsin diye aglamdan size gün yüzü yok hakettiniz bizi satmanın bedelini ödeyinki birdaha bunu aklınızdan dahingecirmeyein
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak
Almanya'da 175 milyon TL dolandırdı, Türkiye'de lüks içinde yaşıyor