Katar'dan Hamas'la İsrail arasında rehine takası için girişim

Reuters'a konuşan Hamas'lı yetkili, Katar'ın, İsrail ve Hamas arasında esir takası konusunda bir anlaşma sağlanabilmesi için arabuluculuk yaptığı ifade edildi. Kaynak, görüşmelerin olumlu ilerlediğini söyledi.

GİRİŞ 09.10.2023 14:29 GÜNCELLEME 09.10.2023 15:16
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

İngiliz haber ajansı Reuters'un görüşmeler hakkında bilgi sahibi bir Hamas yetkisine dayandırdığı haberinde, Katarlı arabulucuların Hamas tarafından kaçırılan İsrailli kadın ve çocukların serbest bırakılmasını görüşmek üzere Hamas yetkilileriyle acil telefon görüşmeleri yaptığını aktardı.

Hamaslı yetkili, Katar'ın cumartesi gecesinden bu yana ABD ile koordinasyon halinde sürdürdüğü müzakerelerin olumlu ilerlediğini söyledi.

Ajansa konuşan kaynak ayrıca, Kassam Tugayları'nın İsrail'e saldırısından bu yana Katar'ın Doha ve Gazze'deki Hamas yetkilileriyle bağlantı halinde olduğunu belirtti.

NE OLMUŞTU

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 68
  • A.A 9 ay önce Şikayet Et
    Müslüman ülkeleri uyanmali artik bunun geri dönüsü Yok Haberlere bakamiyorum yüregim dayanmiyor cocuklari öldürüyorlar Bir olmaliyiz onlarin bize ihtiyaclari var Allaha siginmaktan baska hicbirseyleri Yok Yillardir hava hapishanesinde yasiyorlar elimiz kolumuz bagli… Turan ordusu kurulmali artik
    Cevapla
  • Das 9 ay önce Şikayet Et
    Her yerde savas var dünya savasi kapida
    Cevapla
  • Das 9 ay önce Şikayet Et
    Her yerde savas var dünya savasi kapida
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    k,israilin eline büyük bir koz verildi,gazzeyi ilhak edecekler.
    Cevapla
  • Recep Tarık 9 ay önce Şikayet Et
    Hamas bu saldırıyı ABD işbirliği ile yapmiş gibi iki bomba ile İsraili mi yıkacak yok ABD ve dünya İsraili destekliyor büyük saldırıda 1000 lerce Filistinli öldü sorumlusu hamas Hamas İsraili ve ABD elini güçlendirdi onlar yüzünden masum filistinliler öldü. ABD İsrailde Ordu kuracak bu bahane ile İrana saldıracak ABD hamas saldırısını mossada bildirmedi bize dağlıca saldırısını bildir
    Cevapla
  • Altay 9 ay önce Şikayet Et
    Hadi ordan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Paris Olimpiyat oyunları açılış töreninde LGBT propagandası!
TRT spikerinden İsrail protestosu!