Kadirov'dan İsrail ve Filistin'e sürpriz teklif

Rusya'ya bağlı özerk bölge Çeçenistan'ın lideri Ramazan Kadirov, emri altındaki birliklerin Filistin-İsrail ihtilafında barış gücü olmaya hazır olduğunu duyurdu: "Askerlerimi Kudüs'e ve Gazze'ye barış gücü olarak göndermeye hazırım."

GİRİŞ 10.10.2023 08:32 GÜNCELLEME 10.10.2023 14:38
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Rusya'ya bağlı özerk bölge Çeçenistan'ın lideri Ramazan Kadirov, emri altındaki birliklerin Filistin-İsrail ihtilafında barış gücü olmaya hazır olduğunu duyurdu.

"Uluslararası topluma, Filistin'deki duruma ilişkin en azından bir kez oybirliğiyle adil bir karar vermeleri için çağrıda bulunuyorum. Müslüman ülkelerin liderlerine de sesleniyorum. Bir koalisyon oluşturun ve dost dediğiniz kişilere, Avrupa'ya ve tüm Batı'ya çağrıda bulunun." diyen Kadirov, "Militanları yok etme bahanesiyle sivilleri bombalamasınlar. Savaşın daha fazla tırmanmadan durdurulması çağrısında bulunuyorum. Gerekirse birimlerimiz düzeni sağlamak ve sorun çıkaranlara karşı koymak için barışı koruma güçleri olarak hareket etmeye hazırdır. Askerlerimi Kudüs'e ve Gazze'ye barış gücü olarak göndermeye hazırım" ifadelerini kullandı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı Operasyonu"nun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, "Savaştayız." açıklamasını yaptı. İsrail, Hamas'a savaş ilan ederken, Gazze'ye hava saldırıları başlattı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 44
  • Yalçın 6 ay önce Şikayet Et
    Kadirov hem kâfirin yanında ama sözde müslüman münafık
    Cevapla
  • Osman 6 ay önce Şikayet Et
    Biz müslümanlar olarak cecenlere inandık dua ettik savaslarina dua ettik ama onlar hainler kendi inançlarına ihanet etti ama şimdi asla ve asla müslüman ülke sınıfına girmiyeceksin sen Çeçenler siz decalin askerlrisiniz
    Cevapla
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Cahil cahil yorum yapma, Çeçenistanı 2. savaşta kaderine terk edip Rus katliamlarını seyrederek direnişin yok edilmesine göz yuman senin gibilerden oluşan sözde İslam Dünyasıdır. Kadirov Çeçen direnişçlerin katili olan Rus kuklası bir psikopattır, asla gerçek Çeçenleri temsil etmiyor. Çeçenler İslam dünyasının yalnız bırakmasına rağmen tek başlarına 300 yıl Ruslara karşı direnmiştir.
    Cevapla
  • Dagistanî 6 ay önce Şikayet Et
    Çeçenistanı, Rusya'ya satıp Dudayev ve mücahid arkadaşlarına ihaneti yetmedi galiba
    Cevapla
  • hüseyin 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail yok olmadan barış olmaz bu düşünceler saf düşünceler
    Cevapla
  • Tahsin 6 ay önce Şikayet Et
    Hadi len çakalov senden bir cacık olmaz sen önce tasmadan kurtul
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!