Libya Müftüsü Şeyh el-Gıryani ümmetin gençlerine savaşa katılma çağrısı yaptı

Libya Müftüsü Şeyh el-Gıryani ümmetin gençlerine savaşa katılma çağrısı yaparak gençlerden Gazzelilerin üzerlerindeki yükü hafifletmelerini istedi.

GİRİŞ 10.10.2023 10:26 GÜNCELLEME 10.10.2023 10:32
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Libya Müftüsü Şeyh Sadık el-Gıryani, "Aksa Tufanı" adıyla İsrail'e karşı harekete geçen Kassam Tugayları'na sabırlı olmaları çağrısında bulundu.

Libya Müftülüğüne bağlı televizyon kanalı Tenasuh'a konuşan Gıryani, "Gazze'deki mücahitlere ile ümmetin gençlerine olmak üzere" iki çağrısı bulunduğunu söyledi.

Gıryani, Gazze'den İsrail'e saldıran İzzeddin Kassam Tugaylarına bağlı silahlı milisleri "Silahlarla bezenmiş düşmana yıldırım gibi saldıran ve onların kibrini yerle bir edenler" olarak nitelendirdi.

"Batı Şeria'da İsrail askerlerinin köpekler eşliğinde evlere girip patlayıcı arama bahanesiyle kadınların elbiselerini soymaları sırasında o kadınların çığlıklarına karşılık, Aksa Tufanı saldırısının geldiğini" ifade eden Gıryani, Kassam Tugayları'nın saldırılarla İsrail'in gururunun hesabını sorduklarını kaydetti.

Gıryani, Gazze Şeridi'nden İsrail içlerine giren silahlı Kassam Tugayları'na seslenerek "düşmanla savaş konusunda sabırlı olmalarını, sabrın karşısında zafere ulaşacaklarını" vurguladı.

Ümmetin gençlerine yönelik de Gıryani, Filistin ve çevre ülkelerde Ürdün, Lübnan ve Suriye'deki gençlerin de İsrail'e karşı savaşa katılmaları çağrısı yaparak, gençlerden Gazzelilerin üzerlerindeki yükü hafifletmelerini istedi.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 140’ı çocuk 687 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 bin 726 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İsrail güçleri 7 Ekim'den bu yana Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria'da da 16 Filistinliyi öldürmüştü.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze'den düzenlenen saldırılarda en az 900 İsraillinin hayatını kaybettiği, 157'isi ağır 2 bin 616 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 62
  • MUZAFFER NAFİZ 6 ay önce Şikayet Et
    Bu çağrıyı önemsiyorum. Tüm İslam aleminin dini otoriteleri benzer bir çağrı yapmalı ve tüm İslam ülkelerinden gönüllü mücahitler Gazze'ye destek için hazırlanmalıdır.
    Cevapla
  • Afşar 6 ay önce Şikayet Et
    Kemaaal 2 milyar Müslüman ebabil kuşu bekliyorsa zaten biz ebabillere gelmişiz demektir
    Cevapla
  • hakan 6 ay önce Şikayet Et
    Savaşlarda artık müslümanlara Allah'tan yardım gelmiyor. Bunun sebebinin artık bulunması , söylenmesi lazım .
    Cevapla
  • Türkoğlu 6 ay önce Şikayet Et
    Türklere geliyor. Çünkü Tanrı Türk'ün yanında. Savaşanı seviyor,cesur olanı seviyor
    Cevapla
  • MaDMaX 6 ay önce Şikayet Et
    ne kadar yardım geldiğini ölçebiliyor musunuz ?
    Cevapla
  • ismailbey 6 ay önce Şikayet Et
    57 islam ülkesi lailahe illallah muhammedun resullah diyorsun o zaman efendimizin ayak bastağı o mübarek beldeye sahih çıkmak tüm ümmetin ortak vazifesidir herkes gücü etkisinde bir olma birlik olma zaman gençlere çok iş düşüyor diyor herkes göreve
    Cevapla
  • Garip 6 ay önce Şikayet Et
    Müftü ilk önce kendi vatanını kurtarsın. Gitmek isteyenlere sınırlar açılsın güle güle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında