Türkiye 24 yıl sonra KFOR'un komutasını devraldı

Kosova'da bulunan NATO Barış Gücü (KFOR) Komutanlığı, bugün başkent Priştine'deki Film City KFOR karargahında düzenlenen törenle 24 yılın ardından ilk kez 1 yıl süreyle Türkiye'ye devredildi.

GİRİŞ 10.10.2023 15:35 GÜNCELLEME 10.10.2023 15:44

Kosova'nın başkenti Prişitine'deki NATO Barış Gücü Komutanlığı, Film City KFOR karargahında düzenlenen törenle KFOR komutasını Türkiye’ye devretti.

İtalya ve Türkiye milli marşlarının çalmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan JFC Napoli Komutanı Admiral Stuart Munch, KFOR birliklerin Kosova'daki son 1 yıl içerisinde gerçekleştirdiği olduğu faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Munch'ın konuşmasının ardından İtalyan Tümgeneral Angelo Michele Ristuccia, NATO bayrağını yeni KFOR Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş'a devretti.

Ulutaş konuşmasında, Türk askerinin 1999 yılından bu yana Kosova'da barışı ve istikrarı korumak için çalıştığını söyledi. Ulutaş, 24 yıl aradan sonra KFOR komutanlığının Türk askerine geçmesiyle birlikte, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de Kosova'da barışın ve huzurun tesis edilmesi için çaba göstereceklerini, hiçbir ayrım gözetmeksizin Kosova halkının huzuru için çalışacaklarını ifade etti.

Törene Kosova'da görevli KFOR yetkilileri yanı sıra Türkiye'den Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İrfan Özsert, Savunma Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı, Ortodoks, Katolik ve Müslüman din adamları ile Kosova'da yabancı misyonda görevli çok sayıda davetli katıldı.

27 ülkede yaklaşık 4 bin 500 askeri personeliyle, Birleşmiş Milletler'in yetkisi altında çalışan KFOR, bölgede barış ve istikrarın inşasına yönelik daha geniş uluslararası çabaları desteklemek amacıyla görev yapıyor.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza