Paşinyan, Putin'in katılacağı zirveye gitmeme kararı aldı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 13 Ekim'de düzenlenecek Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üyesi ülkelerin devlet başkanları zirvesine katılmayacağı bildirildi.

Paşinyan, Putin'in katılacağı zirveye gitmeme kararı aldı
Paşinyan, Putin'in katılacağı zirveye gitmeme kararı aldı
GİRİŞ 11.10.2023 08:43 GÜNCELLEME 11.10.2023 08:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 13 Ekim'de düzenlenecek olan Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üyesi ülkelerin devlet başkanları toplantısı ele alındı.

Paşinyan, görüşmede, bazı nedenlerden dolayı BDT zirvesine katılamayacağını dile getirdi.

ERMENİSTAN TATBİKATA DA KATILMAMIŞTI

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Kırgızistan'ın ev sahipliğinde dün başlayan Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Barış Gücü ortak tatbikatına da katılmamıştı.

BDT dönem Başkanı Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un başkanlığında başkent Bişkek'te 13 Ekim Cuma günü BDT üyesi ülkelerin devlet başkanları zirvesi yapılacak.

Zirveye, BDT üyesi Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Azerbaycan, Belarus ve Rusya devlet başkanları katılacak.

Ermenistan'ın son zamanlarda ABD'yle ciddi bir yakınlaşması var. ABD'yle tatbikat düzenleyen Erivan yönetimi, Moskova'nın tepkisini çekmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Diyarbakırlı 6 ay önce Şikayet Et
    len paşinyan aklın varsa tüm toprakları azerbaycana verirsin Azer vatandaşı ol. bak yoksa ABD seni Ukrayna gibi kullanır haberin olsun.
    Cevapla
  • ZENGEZUR 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye-Azerbaycan kardeştir. Zengezur fethedilmedikçe ve Azerbaycan topraklarına katılmadıkça Ermeni sorunu devam eder. Bu sorunun devam etmesinde, İran Fars faktörü de bilinmektedir.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 6 ay önce Şikayet Et
    AB-D denen teröristler topluluğu Ermenistan'a girmeden önce Azerbaycan yıldırım operasyonları ile Zengezur koridorunu almalı.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Amerika'nın güdümünebgirmis görünüyor
    Cevapla
  • Safran 6 ay önce Şikayet Et
    Adam anladı putinin biteceğini Amerika’ya Avrupa’ya döndü Karabağ’ı masada kaybetmeyelimde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu