Tayvan’da 5.2 büyüklüğünde deprem

Tayvan’ın doğusunda 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan sarsıntı kısa süreli paniğe neden olurken, depremden can ve mal kaybı yaşanmadı.

Tayvan’da 5.2 büyüklüğünde deprem
Tayvan’da 5.2 büyüklüğünde deprem
GİRİŞ 11.10.2023 18:26 GÜNCELLEME 11.10.2023 20:07

Tayvan'ın doğusunu deprem vurdu. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamada, Tayvan’ın doğusunda yer alan Hualian şehrinin 86 kilometre güneybatısında yerel saatle 18.36’da yerin 17 kilometre altında 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği aktarıldı.

Deprem Hualian şehrinde kısa süreli paniğe neden olurken, depremden can ve mal kaybı yaşanmadı.

Öte yandan Tayvan’da 21 Eylül 1999 yılında meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde 2 bin 500 kişi hayatını kaybetmiş ve 10 binden fazla kişi de yaralanmıştı.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!