Bir ülke daha açıkladı! Doğu Akdeniz'e 2 gemi gönderiyor

ABD’ye ait uçak gemisi bölgeye konuşlanmıştı. İngiltere de İsrail'i desteklemek amacıyla Doğu Akdeniz'de, Kraliyet Donanmasına ait iki gemi ile deniz devriye ve gözetleme uçağı konuşlandıracağını duyurdu.

GİRİŞ 12.10.2023 21:37 GÜNCELLEME 12.10.2023 21:39
Bu Habere 499 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın, "İsrail'i desteklemek, bölgesel istikrarı güçlendirmek ve gerilimin tırmanmasını önlemek" gerekçesiyle İngiliz ordusunun Doğu Akdeniz'e konuşlandırılması talimatı verdiği bildirildi.

Kraliyet Donanmasına ait "RFA Argus" ve "RFA Lyme Bay" gemilerinin Doğu Akdeniz'e gönderileceği kaydedilen açıklamada, deniz devriye ve gözetleme uçağının da bölgesel istikrara yönelik tehditleri takip etmek üzere yarından itibaren bölgede uçmaya başlayacağı belirtildi.

Ayrıca Kraliyet Donanması görev grubunun, insani yardım çabalarını desteklemek üzere acil durum önlemi olarak gelecek hafta Doğu Akdeniz'e gideceği bilgisi paylaşıldı.



ABD UÇAK GEMİSİ BÖLGEYE KONUŞLANDI

ABD Donanmasına ait USS Gerald R. Ford uçak gemisi dün İsrail’e destek amacıyla Doğu Akdeniz’e konuşlanmıştı. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby ise dün yaptığı açıklamada, İsrail’in ihtiyaç duyması halinde önceden planlanmış bir görev için Akdeniz’e konuşlanacak olan USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisinin Doğu Akdeniz’e sevk edileceğini ifade etmişti.

Wall Street Journal'a konuşan Pentagon yetkilisi, ''İsrail'i desteklemek ve her türlü saldırıyı caydırmak için A-10 uçaklarından oluşan bir filoyu Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Al Dhafra üssüne yönlendirdik.'' açıklamasını yaptı.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

​​​​​​​Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1417 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 268 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 31 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 180 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 499
  • Çiko cemal 6 ay önce Şikayet Et
    Acil atom bombasına sahip olmamız lazım
    Cevapla
  • Ordulu 6 ay önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir.
    Cevapla
  • Harbici 6 ay önce Şikayet Et
    Korkak ve katiller .Daha var mı !
    Cevapla
  • Nuri er 6 ay önce Şikayet Et
    Bu tamamen haçlı seferi İslam Filistinlilerle yahudi ve Hristiyanların Müslüman bir ülkeye saldırması
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Bizde gonderilim iranda gondersin rusyada .bi cetelere artik yeter denmesi lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi