İsrail'in insanlık suçu işlediği kanıtlandı! İnsan Hakları İzleme Örgütü açıkladı!

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), İsrail'in, Gazze ve Lübnan'daki askeri operasyonlarında beyaz fosfor kullandığını belirtti.

GİRİŞ 13.10.2023 00:28 GÜNCELLEME 13.10.2023 01:43
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

HRW'nin sosyal medya platformu X hesabından yapılan açıklamada, "İsrail, Gazze ve Lübnan'daki askeri operasyonlarında beyaz fosfor kullanarak sivilleri ciddi ve uzun süreli yaralanma riskiyle karşı karşıya bıraktı." ifadesine yer verildi.

BEYAZ FOSFOR KULLANIMI HUKUKA AYKIRI

Beyaz fosforun dayanılmaz yanıklara yol açtığı ve evleri ateşe verebildiği hatırlatılan açıklamada, nüfusun yoğun olduğu bölgelerde beyaz fosfor kullanımının hukuka aykırı olduğu vurgulandı.

Filistin Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, "İşgalci İsrail, Filistinlilere karşı uluslararası yasaklı olan beyaz fosforu kullanıyor." denildi.

Lübnan Hizbullahı, sınırın güneyindeki Dahayra beldesi karşısında yer alan İsrail askeri mevzisinin füzelerle hedef alındığını duyurmuştu.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre ise füzenin atılmasından kısa süre sonra Dahayra çevresinin topçu atışıyla, Yarin beldesi çevresinin de fosfor bombalarıyla hedef alındığı kaydedilmişti.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 97
  • Selami 6 ay önce Şikayet Et
    eeee. sonuç???
    Cevapla
  • Savaşı kaybetmez 6 ay önce Şikayet Et
    Sadece fosfor mu savaş suçu. Ukranya rus savaşında 2 yılda ölen sivil sayısı filistinde sadece iki haftada ölecek. çocuklar ölüyor. suriyede 10 yıldır ölüyor. halen hamasa methiyeler diziliyor. Savaşta bombayla ölene ağıt yakmaz batı. arafat anladı çok yaşamadı. Hamasın 5000 kere 5000 roketi yoksa kendi insanına kıyıyor. savaş eşit güç silah arasında olsa adı savaş olur. Roketle istrael
    Cevapla
  • ömer faruk 6 ay önce Şikayet Et
    israil ve amerika 150 yıldır demökrasi adı altında dünya da en büyü k terör devletlerini oynuyorlar Müslümanlar duymuyor görmüyor UYANIN MÜSLÜMANLAR MEDENİYET DEDİĞNİZ TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVARLAR
    Cevapla
  • Kutahyali 6 ay önce Şikayet Et
    Ne yazar hadi isbat neyi değiştirir boş şey bunlar Muslumanlar bir olup bu keferelerin başlarına vurulmadikca hepsi hikaye Filisten sonra sırada kim var korkusu oluştu bende
    Cevapla
  • Ömer Genç 6 ay önce Şikayet Et
    Teröristler hukuk dinlemez..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu