Son dakika: NATO tarihinde bir ilk! Türkiye istedi, Stoltenberg duyurdu...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin de talebi doğrultusunda yardımcısı General Tom Goffus'u NATO tarihinin ilk "Terörle Mücadele Özel Koordinatörü" olarak atadı.

GİRİŞ 13.10.2023 06:37 GÜNCELLEME 13.10.2023 09:29
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Jens Stoltenberg, konuyla ilgili açıklamasında, terörizmin İttifak'a doğrudan yönelen asimetrik tehditlerin başında gelmeye devam ettiğini belirtti.

NATO Genel Sekreter Yardımcısı General Tom Goffus'u kendisinin Terörle Mücadele Özel Koordinatörü pozisyonuna atadığını bildiren Stoltenberg, "Tom Goffus, NATO'nun teröre verdiği karşılığın güçlü, etkili ve uyumlu olmasını sağlayacak." ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreter Yardımcısı General Tom Goffus

NATO Genel Sekreteri'nin "Terörle Mücadele Özel Koordinatörü" olan Goffus, Ocak 2022'den beri NATO ortaklarının savunma imkanlarının güçlendirilmesi, İttifak topraklarının savunmasının hazırlanması ve krizlere karşılık verme konularında NATO Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapıyor.

ABD Hava Kuvvetlerinde General rütbesine yükselen Goffus, NATO'daki görevinden önce ABD Senatosu ve Savunma Bakanlığında çeşitli görevlerde bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

TÜRKİYE'NİN İSTEĞİYDİ

NATO Genel Sekreteri'nin "Terörle Mücadele Özel Koordinatörü" görevi oluşturulacağı, Temmuz 2022'de Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Zirvesi'nde açıklanmıştı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Vilnius'taki zirve toplantısında yaptığı açıklamada, "Terörle Mücadele Özel Koordinatörü, terörle mücadele çabalarımızı güçlendirecek. Bu Türkiye'nin isteğiydi." demişti.

Stoltenberg, terörle mücadelenin NATO'nun yeni kuvvet yapısına da yansıdığını, DEAŞ gibi terör örgütleriyle, terörün tüm tezahür ve şekilleriyle mücadele edildiğini, Afrika ve Orta Doğu'daki ülkelerle işbirliği yapıldığını, özel koordinatörün tüm bu çabalarda koordinasyon görevi bulunacağını aktarmıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • AdiL 6 ay önce Şikayet Et
    Terör örgütleri bahane! Türkiye'ye karşı saldırıların tamamı bunların isteğiyle ve kontrolünde yapılmaktadır.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 6 ay önce Şikayet Et
    Bizimle dalga geçer gibi..!! Terörizmle mücadeleymiş!!?? Ya Ülkemizin altını oyanlar sanki NATO ülkeleri değilmiş gibi !!? NATO Sekreterinin "laf olsun torba dolsun" demeci...
    Cevapla
  • Rahmi 6 ay önce Şikayet Et
    Şaka gibi Yer yüzündeki tüm teröristleri desdekleyen ve eğiten bir ülkenin bilmem nesi terörle mücadele edecek değilmi? Ne güzel ya.
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 6 ay önce Şikayet Et
    yine gevurla işbirliği mi hemde güvenlik konusunda
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Korkarmısın hiç korkma bize dönerse onlar korksun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi