Antony Blinken: Azerbaycan önümüzdeki haftalarda Ermenistan'ı işgal edebilir
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Azerbaycan'ın önümüzdeki haftalarda Ermenistan'ı işgal edebileceği ve ABD'nin Bakü'ye askeri yardımlarına son verme planı olduğunu ifade etti.
ABD merkezli dergi Politico'da yer alan habere göre Blinken, Dışişleri Bakanlığı'nın Azerbaycan'ı Karabağ savaşından sorumlu tutmanın yollarını aradığını ve ABD'nin Bakü'ye askeri yardım sağlamasına izin veren uzun süredir devam eden bir feragatnameyi yenilemeyi planlamadığını söyledi.
Habere göre, Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçen hafta küçük bir grup milletvekilini, bakanlığının Azerbaycan'ın yakında Ermenistan'ı işgal edebileceği ihtimalini takip ettiği konusunda uyardı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev "Zengezur Koridoru ne kadar erken açılırsa olursa o kadar iyi olur." çağrısı yapmıştı.
TÜRKİYE VE AZERBAYCAN İÇİN BÜYÜK ÖNEME SAHİP
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in açıklamaları sonrasında tekrar gündemin üst sıralarına yükselen Zengezur Koridoru Projesi hem Türkiye hem de Azerbaycan için büyük bir önem ifade ediyor. Gerçekleşmesi halinde Ankara ile Bakü'ye hem ekonomik hem de stratejik noktada katkı sağlayacak
ALİYEV'E KARŞI BASKILAR ARTTI
3 Ekim'de yapılan bir telefon görüşmesinde milletvekillerinin Blinken'i, ülkesinin Eylül ayında Dağlık Karabağ bölgesini işgal etmesine karşılık olarak Aliyev'e karşı olası önlemler konusunda sıkıştırdığı belirtildi.
Blinken, Dışişleri Bakanlığı'nın Azerbaycan'ı sorumlu tutmanın yollarını aradığını ve ABD'nin Bakü'ye askeri yardım sağlamasına izin veren uzun süredir devam eden bir feragatnameyi yenilemeyi planlamadığını söyledi. Blinken, Dışişleri Bakanlığı'nın önümüzdeki haftalarda Azerbaycan'ın güney Ermenistan'ı işgal etme olasılığını gördüğünü de sözlerine ekledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye tepki: Aramızda güvenlik sorunu var
Muafiyetin yenilenmesinin ertelenmesi kararı da manidar. 2002'den bu yana Özgürlüğü Destekleme Yasası kapsamında ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı ve çeşitli ABD bakanlıkları tarafından bir takım yardımlar yapılıyor. Azerbaycan'ın Ermenistan ile devam eden toprak anlaşmazlıklarından dolayı ABD'nin Azerbaycan'a askeri yardım sağlamasını engelleyen bir hükmünden kaçınmasına izin veren feragatname mevcut ancak 2002'de bu yana devam eden söz konusu muafiyet Haziran ayında sona erdi.
-
yusufcuk 1 yıl önce Şikayet Etyav bu yahudilerle yahudi zihniyetliler bu kadar yalanı nasıl ve nerelerinden çıkartıyorlar aklım almıyor bunları adam yerine koymamak lazım palyaçolar.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ali 1 yıl önce Şikayet Et30 sene dağlık karabağı işgal edenlerin bir bedel ödemesi lazım o koridoru tamamen almalı azerbaycan ve nahçıvanla birleşmeli.Beğen Toplam 2 beğeni
-
HÖD HÖD 1 yıl önce Şikayet EtBill! iyiki hatırlattın ya, hiç aklımızda yoktu. Pazartesi mesai başlayınca ilk iş Ermenistanı işgal edelim. (ŞİZOFRENLER Dünyayı yönetiyor ya" PESSSBeğen Toplam 1 beğeni
-
iklimdeğişikliği* 1 yıl önce Şikayet EtBu siyonist yahudi Türkiye dusmanı ve Türkiyenin çıkarlarını baltalamak pesindeBeğen Toplam 2 beğeni
-
Ruhi 1 yıl önce Şikayet Etİşgal etmeyi en iyi siz bilirsiniz, zalimler birgün cezasını mutlaka çekecektir Allah'ın cezası bir mutlaka gelecektir vesselamBeğen Toplam 6 beğeni