Antony Blinken: Azerbaycan önümüzdeki haftalarda Ermenistan'ı işgal edebilir

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Azerbaycan'ın önümüzdeki haftalarda Ermenistan'ı işgal edebileceği ve ABD'nin Bakü'ye askeri yardımlarına son verme planı olduğunu ifade etti.

GİRİŞ 14.10.2023 15:30 GÜNCELLEME 14.10.2023 16:50
Bu Habere 376 Yorum Yapılmış

ABD merkezli dergi Politico'da yer alan habere göre Blinken, Dışişleri Bakanlığı'nın Azerbaycan'ı Karabağ savaşından sorumlu tutmanın yollarını aradığını ve ABD'nin Bakü'ye askeri yardım sağlamasına izin veren uzun süredir devam eden bir feragatnameyi yenilemeyi planlamadığını söyledi.

Habere göre, Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçen hafta küçük bir grup milletvekilini, bakanlığının Azerbaycan'ın yakında Ermenistan'ı işgal edebileceği ihtimalini takip ettiği konusunda uyardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev "Zengezur Koridoru ne kadar erken açılırsa olursa o kadar iyi olur." çağrısı yapmıştı.

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN İÇİN BÜYÜK ÖNEME SAHİP

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in açıklamaları sonrasında tekrar gündemin üst sıralarına yükselen Zengezur Koridoru Projesi hem Türkiye hem de Azerbaycan için büyük bir önem ifade ediyor. Gerçekleşmesi halinde Ankara ile Bakü'ye hem ekonomik hem de stratejik noktada katkı sağlayacak

ALİYEV'E KARŞI BASKILAR ARTTI

3 Ekim'de yapılan bir telefon görüşmesinde milletvekillerinin Blinken'i, ülkesinin Eylül ayında Dağlık Karabağ bölgesini işgal etmesine karşılık olarak Aliyev'e karşı olası önlemler konusunda sıkıştırdığı belirtildi.

Blinken, Dışişleri Bakanlığı'nın Azerbaycan'ı sorumlu tutmanın yollarını aradığını ve ABD'nin Bakü'ye askeri yardım sağlamasına izin veren uzun süredir devam eden bir feragatnameyi yenilemeyi planlamadığını söyledi. Blinken, Dışişleri Bakanlığı'nın önümüzdeki haftalarda Azerbaycan'ın güney Ermenistan'ı işgal etme olasılığını gördüğünü de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye tepki: Aramızda güvenlik sorunu varCumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye tepki: Aramızda güvenlik sorunu var

Muafiyetin yenilenmesinin ertelenmesi kararı da manidar. 2002'den bu yana Özgürlüğü Destekleme Yasası kapsamında ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı ve çeşitli ABD bakanlıkları tarafından bir takım yardımlar yapılıyor. Azerbaycan'ın Ermenistan ile devam eden toprak anlaşmazlıklarından dolayı ABD'nin Azerbaycan'a askeri yardım sağlamasını engelleyen bir hükmünden kaçınmasına izin veren feragatname mevcut ancak 2002'de bu yana devam eden söz konusu muafiyet Haziran ayında sona erdi.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 376
  • yusufcuk 6 ay önce Şikayet Et
    yav bu yahudilerle yahudi zihniyetliler bu kadar yalanı nasıl ve nerelerinden çıkartıyorlar aklım almıyor bunları adam yerine koymamak lazım palyaçolar.
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    30 sene dağlık karabağı işgal edenlerin bir bedel ödemesi lazım o koridoru tamamen almalı azerbaycan ve nahçıvanla birleşmeli.
    Cevapla
  • HÖD HÖD 6 ay önce Şikayet Et
    Bill! iyiki hatırlattın ya, hiç aklımızda yoktu. Pazartesi mesai başlayınca ilk iş Ermenistanı işgal edelim. (ŞİZOFRENLER Dünyayı yönetiyor ya" PESSS
    Cevapla
  • iklimdeğişikliği* 6 ay önce Şikayet Et
    Bu siyonist yahudi Türkiye dusmanı ve Türkiyenin çıkarlarını baltalamak pesinde
    Cevapla
  • Ruhi 6 ay önce Şikayet Et
    İşgal etmeyi en iyi siz bilirsiniz, zalimler birgün cezasını mutlaka çekecektir Allah'ın cezası bir mutlaka gelecektir vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri