Çaresizliğin fotoğrafı! Çocuklar ölümü böyle bekliyor

İsrail'in yoğun bombardımanı altında sıkışıp kalan Filistin halkı, hava saldırısında ölmeleri durumunda cesetlerinin teşhis edilebilmesi için ellerine isimlerini yazmaya başladı.

GİRİŞ 14.10.2023 16:11 GÜNCELLEME 14.10.2023 16:12
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Filistin-İsrail savaşında 8. güne girilirken çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İsrail'in abluka altına aldığı ülkede milyonlarca insan sıkışmış vaziyetteyken ölü sayısı ise her geçen dakika artıyor. Son olarak İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarla birlikte Filistin'de ölenlerin sayısı 315 artarak, 2215'e yükseldi.

İsrail savaş suçu işleyerek fosfor bombalarıyla kadın ve çocukları hedef aldığı saldırılarda ölenlerin 614'ünün çocuk 370'inin ise kadın olduğu belirtiliyor.

İSİMLERİNİ ELLERİNE YAZMAYA BAŞLADILAR

Öte yandan Gazze'de ölümü bekleyen Filistinli insanlar adeta 8 günün en acı fotoğraflarından birini verdi. Gazze'de yaşayan ve ani bir hava saldırısıyla ölümü bekleyen Filistinliler, ölmeleri durumunda aile üyelerinin cesetlerini teşhis edebilmeleri için isimlerini avuçlarına yazmaya başladı. Filistinlilerin verdiği bu fotoğraf, çaresizliğin görüntüsü olarak kayıtlara geçti.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 49
  • Lanet Olasıcalar 6 ay önce Şikayet Et
    Ümmetin minik yavruları, yeryüzünün en büyük zulüm katliamında ölümü beklerken, ahlaksız yandaş medya da, fırsatçılık yapıp katliam videolarının içine reklam katarak ümmetin kanlarıyla cebini doldurma sevdasına düşmüş... Allah'ın laneti aç gözlü köpeklerin üzerine olsun !
    Cevapla
  • Ortadogu 6 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım sen zalimleri perişan eyle mazlumları kuru
    Cevapla
  • Aslı 6 ay önce Şikayet Et
    Rabbim! sen yetiştir görünen ve görünmeyen ordularını!
    Cevapla
  • Aci Gercekler 6 ay önce Şikayet Et
    Keske "Hitler" yasasaydi, Muslumanlarda is yok malesef.
    Cevapla
  • Ümmet 6 ay önce Şikayet Et
    Allah Allah Allah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri