35 yaşında devlet başkanı oldu

Şiddetin gölgesinde seçime giden Ekvador'da devlet başkanlığı seçimini, 35 yaşındaki iş insanı Daniel Noboa kazandı. Noboa oyların yüzde 52,28'ini, rakibi Luisa Gonzalez ise oyların yüzde 47,72'sini aldı.

35 yaşında devlet başkanı oldu
35 yaşında devlet başkanı oldu
GİRİŞ 16.10.2023 09:17 GÜNCELLEME 16.10.2023 09:17

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da devlet başkanlığı seçimi yarışını eski milletvekili 35 yaşındaki Daniel Noboa'nın kazandığı kesinleşti.

Oyların yüzde 91,46'sının sayıldığı Ekvador'da kesin olmayan sonuçlara göre, Ulusal Demokrasi Hareketi adayı Noboa oyların yüzde 52,28'ini, solcu Halk Devrimi adayı Luisa Gonzalez ise yüzde 47,72'sini aldı.

Noboa, zafer konuşmasında yarından itibaren yeni bir Ekvador için çalışacaklarını dile getirerek, "Yarın yeni bir umut başlıyor ve yarından itibaren cumhuriyetin yeni başkanı Daniel Noboa çalışmaya başlıyor." ifadesini kullandı.

Gonzalez, sonuçların kesinleşmesinin ardından yenilgiyi kabul ederek, "Demokrasi kazandı, en içten tebriklerimizi sunuyoruz." diye konuştu.

Son aylarda benzeri görülmemiş güvenlik kriziyle karşı karşıya kalan yetkililer, seçim güvenliği için asker ve polislerden oluşan yaklaşık 100 bin kişiyi görevlendirmişti. Seçimleri takip etmek üzere uluslararası gözlemcilerden 300 kişinin de hazır bulunduğu bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!