İsrail'den Vatikan'a Hamas çağrısı

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Vatikanlı Mevkidaşı Paul Gallagher'den, Hamas Hareketi'ni açık bir şekilde kınamasını talep etti.

İsrail'den Vatikan'a Hamas çağrısı
İsrail'den Vatikan'a Hamas çağrısı
GİRİŞ 16.10.2023 09:31 GÜNCELLEME 16.10.2023 09:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Vatikan'ın İsrail'in yaşadığı sıkıntılarla daha fazla ilgilenmesi bekleniyor. Dışişleri Bakanı Cohen, yapılan görüşmede, Gallagher'e İsrail'in Hamas saldırılarına karşı kendisini savunma hakkına sahip olduğunu söyledi." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Cohen'in "Vatikan, İsrail vatandaşlarına yönelik katil terörü açık ve net bir şekilde kınamalıdır." dediği aktarıldı.

Görüşmede, asılsız karşılaştırmalara yer olmadığı ve Hamas'ın, DEAŞ'dan daha beter, suçsuz vatandaşlara zarar veren bir terör örgütü olduğunu öne süren Cohen, "İsrail'in ise vatandaşlarını bundan korumaya çalışan demokratik bir devlet" olduğunu söyledi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, 15 Ekim'de yaptığı açıklamada, "İnsani hukuka saygı duyulmalı, özellikle de insani koridorları garanti etmenin ve tüm halka yardım sağlamanın acil ve gerekli olduğu Gazze'de." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • HIDIR BUDUR 6 ay önce Şikayet Et
    Hah piştiii tombalaaaaa. "21nci yüzyıl Anadolunun ve Ortadoğunun Hristiyanlaştırılması " yüzyılı olacaktır diyen Vatikana ve Irak kuzeyine gelip "Kürdistan PULLARINDA kafasının fotosunu basılan" PAPA içinn güzel bir pas atılmış...
    Cevapla
  • Emekli Memur 6 ay önce Şikayet Et
    Şeytanın çocukları
    Cevapla
  • Davud 6 ay önce Şikayet Et
    Yüzlerce bebek katleden zalim kalkmış Vatikan'dan kınama istiyor. Bize göre: "Vatikan, Filistin vatandaşlarına ve Gazze'ye yönelik katil terörü açık ve net bir şekilde kınamalıdır."
    Cevapla
  • 1461 heryer 6 ay önce Şikayet Et
    Emir verdi
    Cevapla
  • memet 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail Dünyadaki en büyük ve en alçak terör örgütüdür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi