Japonya'da 6, Alaska'da 6,4 büyüklüğünde deprem

Japonya'nın güneybatısındaki Miyakojima Adası açıklarında 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD'nin Alaska eyaleti yakınlarında 6,4 büyüklüğünde deprem gerçekleşti.

Japonya'da 6, Alaska'da 6,4 büyüklüğünde deprem
Japonya'da 6, Alaska'da 6,4 büyüklüğünde deprem
GİRİŞ 16.10.2023 15:42 GÜNCELLEME 16.10.2023 16:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Japonya Meteoroloji Ajansına (JMA) göre, Okinawa eyaletine bağlı Miyakojima Adası açıklarında, yerel saatle 19.42'de meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem, 40 kilometre derinlikte kaydedildi. Depremin ardından bölgede tsunami uyarısı yapılmadı. Sarsıntının yakın bölgede bulunan ada eyaleti Okinawa'nın bazı kentlerinde de hissedildiği aktarıldı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), Alaska eyaletinin Adak kentinin 65 kilometre kuzey batısında 6,4 büyüklüğünde deprem olduğunu bildirdi. Yerin 187 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı. İlk belirlemelere göre, depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Alaska dediğiniz yer HAARP projesinin yapıldığı yer değil mi?
    Cevapla
  • Hale 11 ay önce Şikayet Et
    Bize ne ?
    Cevapla
  • akif armutçu 11 ay önce Şikayet Et
    oley oley oley gol gol gol!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan son dakika TL kararı! O uygulama kaldırıldı, oranlar değişti
Akkuyu bir ilk olacak! Türkiye 664 milyon dolar harcadı