Gazze gerilimi: Prens Selman, Blinken'ı saatlerce bekletti

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, Blinken'ı Riyad'da saatlerce beklettiği, normalde akşam saatlerinde yapılması planlanan görüşmeye ertesi sabah geldiği aktarıldı.

GİRİŞ 16.10.2023 16:10 GÜNCELLEME 17.10.2023 13:36
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Filistin çatışmalarının yoğunlaşmasının ardından Orta Doğu turu kapsamında Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'la bir araya geldi.

Yahudi ırkçılığı yapan Blinken'a soğuk duş! Sisi yüzüne söylediYahudi ırkçılığı yapan Blinken'a soğuk duş! Sisi yüzüne söyledi

ABD merkezli Washington Post gazetesi, dün, Blinken ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın yaptığı görüşmenin detaylarını kaleme aldı.

Washington Post, Arap dünyasının en güçlü liderlerinin sert direnişiyle karşılaşan Blinken'ın, Veliaht Prens Selman'la görüşebilmek için saatlerce bekletildiğini öne sürdü. Riyad'da Muhammed bin Selman'ın Blinken'ı saatlerce beklettiği belirtilirken, normalde akşam saatlerinde yapılması planlanan görüşmeye Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nin ertesi sabah geldiği aktarıldı.

GAZZE KONUSUNDAKİ RAHATSIZLIĞINI İLETTİ

Veliaht Prens Selman, sabah gerçekleşen toplantıda, görüşme başlar başlamaz "masum insanların hayatına mal olan İsrail operasyonunun durdurulması ve Filistin topraklarını susuz, elektriksiz ve yakıtsız bırakan Gazze kuşatmasının kaldırılması gerektiğini" söyledi. Veliaht Prens ayrıca, Hamas'ı ortadan kaldırmaya yönelik maksimalist hedefini sürdürmesi için İsrail'i destekleyen ABD politikasıyla doğrudan çelişecek şekilde askeri tırmanışın durdurulması çağrısı yaptı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 62
  • Kurdi 6 ay önce Şikayet Et
    Körfez bunlara yaptırım yapsa avrupa buraya ameleliğe gelir
    Cevapla
  • Vatansever 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiyeye yakinlasan devletler abd ye karsi dik durmaya basladi sonunda.
    Cevapla
  • Kurdi 6 ay önce Şikayet Et
    Elinden daha fazlası gelir selman bunları memleketlerine göndermek için körfezin elinde çok güç var.
    Cevapla
  • Abdulhalim 6 ay önce Şikayet Et
    Adam adamdeyisim yasaniyor elhamdullilah
    Cevapla
  • ebabil 65 6 ay önce Şikayet Et
    ıyi yapmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina