Kassam Tugayları esir sayısını açıkladı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, ellerinde 200 ile 250 arasında esir bulunduğunu söyledi.

GİRİŞ 16.10.2023 23:21 GÜNCELLEME 17.10.2023 10:00
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Ebu Ubeyde, Hamas'ın internet sitesinde yayımlanan videosunda, 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalara ilişkin açıklama yaptı.

İsrail ile çatışmalarda esir alınan kişi sayısının 200 ile 250 arasında olduğunu belirten Ebu Ubeyde, bunların 200'ünün Kassam Tugaylarının elinde, geriye kalanların ise diğer Filistinli grupların elinde olduğunu aktardı.

'ONLAR BİZİM MİSAFİRİMİZ! UYGUN BİR ZAMANDA SERBEST BIRAKACAĞIZ'

Sözcü Ebu Ubeyde, "(İsrail’e düzenlenen saldırıda esir alınanlar arasında) Bir grup yabancı ülke vatandaşı da var. Onlar bizim misafirimiz, onları korumaya çalışıyoruz ve uygun zamanda serbest bırakacağız." ifadelerini kullandı.

Ebu Ubeyde, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular meselesine ilişkin "esir aldıkları kişiler dosyasıyla yakınları hapishanede olan Filistinli ailelerin yüzünü güldürmeye kararlı olduklarını" söyledi.



22 ESİR SALDIRILARDA HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda esirlerden 22'sinin hayatını kaybettiğini aktaran Ebu Ubeyde, saldırılarda hayatını kaybeden en son esirin Tel Avivli sanatçı Guy Olives (26) olduğunu belirtti.

Ebu Ubeyde, ayrıca İsrail'in kara harekatına başlama yönündeki tehdidinin de kendilerini korkutmadığını sözlerine ekledi.

Ebu Ubeida, “Gazze'ye karadan giriş tehdidi bizi korkutmuyor. Her türlü acımasız güçle başa çıkmaya hazırız ve Gazze işgalciler için yalnızca bir mezarlık olacak” ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Kadın ve çocuklara dokunmayın.. Erkekleri infaz edin.... Onlar çok Müslüman infaz ettiler..
    Cevapla
  • Gerçek 6 ay önce Şikayet Et
    Hamas'a gaz veren İran buyur sahneye İsrail hastane bile bombalıyor artık
    Cevapla
  • Gerçek 6 ay önce Şikayet Et
    Gazze şu an sadece Filistinli kadın ve çocuklara mezar oluyor ne tugayı olursanız olun haklı davanız da olsa ölen insanlardan siz sorumlusunuz İsrail'in bunu yapacağını cocuklar bile tahmin edebilirdi çünkü senin İsrail'i durdurma gücün yok
    Cevapla
  • Malatyali 6 ay önce Şikayet Et
    Bizim kitabimizda esirlere zulüm yapmak yok
    Cevapla
  • Hazan 6 ay önce Şikayet Et
    Hayırdır, sen haberi nerenle okuyorsun, hamas lideri; esirler için misafirimiz demiş ve uygun zamanda serbest bırakacağız demiş, yoksa sende içimizdeki israilseverlerdenmisin?
    Cevapla
  • vatandaş rıza 6 ay önce Şikayet Et
    ben olsam gazzede her israil vatandaşını her binanın tepesine sırtüstü yatırır zincirlerim israil kendi vatandaşını bombalamaz...
    Cevapla
  • İbrahim 6 ay önce Şikayet Et
    Bombalar ama bütün dünya ne olduğunu görür kardeşim denemek lazım iyi fikir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi açıkladı! Togg, otomotiv devi ülkede satışa çıkıyor
Açığa alınan polis müdürlerinin evlerinde arama ve el koyma işlemi başlatıldı!