Eski İsrail Başbakanı: Tarihimizin en büyük başarısızlığı

Netanyahu'yu sert bir dille eleştiren Barak; Netanyahu'nun Hamas saldırısını önleyemediğini, halkın ve ordunun güvenine sahip olmadığını, Benny Gantz ve Gadi Eizenkot'un savaş kabinesinde olmasının kendisini rahatlattığını söyledi.

Eski İsrail Başbakanı: Tarihimizin en büyük başarısızlığı
Eski İsrail Başbakanı: Tarihimizin en büyük başarısızlığı
GİRİŞ 17.10.2023 08:38 GÜNCELLEME 17.10.2023 11:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, ülkenin lideri Binyamin Netanyahu'nun halkın ve ordunun güvenine sahip olmadığını söyledi. Barak, 7 Ekim'deki Hamas saldırısını, Tel Aviv'in önleyememesi ve vatandaşlarını korumak için asker göndermekte gecikmesi nedeniyle "İsrail devleti tarihindeki en büyük başarısızlık" olarak nitelendirdi.

Ehud Barak, Başbakan Netanyahu'nun "halkın, katledilenlerin ailelerinin ya da sahadaki komutanların ve askerlerin güvenine sahip olmadığını" ifade etti.

İsrail savaş kabinesinde Benny Gantz ve Gadi Eizenkot gibi iki eski üst düzey askeri yetkilinin yer almasının kendisini rahatlattığını belirten Barak, bu isimlerin "karar alma sürecine deneyim ve tutarlılık getireceklerine inandığını" söyledi.

France 24'e konuşan Barak, İsrail'in Hamas'ı kesin olarak yenmek istiyorsa Gazze'ye kara harekatı başlatmaktan başka çaresi olmadığının altını çizdi.

1999-2001 yılları arasında  başbakanlık yapan Barak, Gazze'ye yapılacak bir kara harekatının haftalar, hatta birkaç ay sürebileceğini belirterek, Gazze'nin kontrolünün kademeli olarak Filistin yönetimine devredilmesini önerdi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'in Gazze'yi işgal etmesinin "büyük bir hata" olacağı yönündeki yorumlarını değerlendiren Barak, strateji söz konusu olduğunda ABD tarafından hiçbir tavsiye verilmemesi gerektiğini ifade etti. 

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • Vurucu 6 ay önce Şikayet Et
    pis yahudiler alçak katiller
    Cevapla
  • Malatyali 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail'e ölümmm
    Cevapla
  • Haşmet 6 ay önce Şikayet Et
    Hepinizi geberteceğiz it gibi acı çekeceksiniz.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    gazzeye girince anlayacaksın israil nasıl tükenecek biteceksiniz Allah filistinlilerle
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail devlet değil terör örgütü sizin tarihiniz benim yaşımdan küçük lan her yeriniz tarih olsa ne olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak