Profesör Palabıyık'tan sert tepki: Müslüman Kürt halkı Şivan Perver'i affetmeyecek

Kürt şarkıcı Şivan Perver'in Kudüs'le ilgili skandal açıklamasına Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Palabıyık'tan sert tepki geldi. Palabıyık, "Müslüman Kürt halkı Şivan Perver'i affetmeyecek." dedi.

GİRİŞ 17.10.2023 14:27 GÜNCELLEME 17.10.2023 14:28
Bu Habere 317 Yorum Yapılmış

İsrail'in Aksa tufanı operasyonunun ardından Filistin'de başlattığı ağır bombardıman tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail saldırıları sonrası Filistin'de ölü sayısı 3 bine yaralı sayısı 10 bine yaklaşırken saldırılar adeta bir 'soykırım'a dönüştü. 

ŞİVAN PERVER'DEN SKANDAL AÇIKLAMA

Dünyanın gözlerini kapattığı Filistin katliamı için Kürt şarkıcı Şivan Perver'den ise skandal bir açıklama geldi. Filistin-İsrail savaşıyla ilgili bir video yayınlayan Şivan Perver, Türkiye'nin Kudüs'le hiçbir bağının olmadığını savunarak 'Yav senin ne işin var Kudüs'te. Kudüs senin mi?' dedi. Diyarbakır'ın 'tutsak' olduğunu iddia eden Perver, Kudüs'ün ise Arapların, Yahudilerin, Hristiyanların olduğunu başka kimsenin Kudüs'le alakasının olmadığını söyledi. 

"KÜRT HALKI ŞİVAN PERVER'İ AFFETMEYECEK"

Perver'in videosuna bölgedeki çalışmalarıyla bilinen Sosyolog Prof. Adem Palabıyık'tan sert tepki geldi. Halepçe için ağıt yakan Perver'in Filistin için de ağıt yakmasını beklediğini belirten Palabıyık, "Gazze'deki katliama kimlik siyaseti ile yaklaşması tam bir hayal kırıklığı. Kudüs, siyaset ve soy-üstü bir meseledir." dedi. 

Kudüs'ün İslam'ın ilk kıblesi olduğunu ifade eden Palabıyık, Müslüman Kürt halkının Şivan Perver'i hiç affetmeyeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

Türkiye Cumhuriyeti, kudretiyle her zaman mazlumların yanında olmuştur. Halepçe katliamında kapısı açan tek ülkedir. Şanlı ordusuyla ırk, dil, din ve coğrafya ayrımı yapmadan bütün mazlumların yanında olmuştur. Bugün de mazlum ve Müslüman Filistin halkının yanındadır. 

Sanatın evrensel olması gibi insanlığın da ahlakın da evrensel olduğu bir dünyada, mazlum Filistin halkından ve Müslüman #Kürtlerden özür dileyin. Ayrıca, yıllardır terör örgütü PKK'dan evlatlarını isteyen ve birkez olsun ziyaret etmediğiniz Diyarbakır Annelerinden de helallik isteyin. En azından insalık adına bunu  yapın...

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 317
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    O eski günler mazide kaldı Kürtler artık eski Kürtler değildir atalarını din üzerinde kandırıp onların sırtında devlet imparatorluk kurdunuz bölgede yaşayan butun halkları yok etiniz sonra kardeşim dediğiniz Kürtlere yöneldiniz ölum göz yaşı da başkahiç bir şey Kürtlere vermediniz şimdi biti artık
    Cevapla
  • Ömer 6 ay önce Şikayet Et
    Nerede bir sapik din siz mankurt oryanatalist varsa bu ülkede sanat lafi maskesi altinda hr türlü necaseti yapiyor.
    Cevapla
  • Düşünür 6 ay önce Şikayet Et
    Bu açıklamayı adam 3 yıl önce bambaşka bir öz eleştiri için yapmış El insaf yahu nasıl haberler bu kadar çarpıtılarak insanlar yönlendiriliyor hayretler içinde izledim.
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Adam yerine koyanin,kim bu embesil
    Cevapla
  • Numan 6 ay önce Şikayet Et
    doğru demiş hdpye oy verenlerin fikrini yansıtmış tipik kürt milliyetçisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır yaptırım! Gözler Meclis'e çevrildi
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz