Siyonist'e güven olur mu? 'Hamas Türk vatandaşını öldürdü' dediler, gerçek farklı çıktı

Filistinli direnişçilerin İsrail'de Türk vatandaşı sivilleri öldürdüğü yönünde başlatılan algı operasyonu çöktü. Kassam'ın öldürdüğü kişinin Türkiye vatandaşlığı da bulunan İsrailli asker olduğu ortaya çıktı.

Siyonist'e güven olur mu? 'Hamas Türk vatandaşını öldürdü' dediler, gerçek farklı çıktı
Siyonist'e güven olur mu? 'Hamas Türk vatandaşını öldürdü' dediler, gerçek farklı çıktı
GİRİŞ 17.10.2023 18:33 GÜNCELLEME 17.10.2023 20:36
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Kassam Tugayları’nın İsrail ordusuna yönelik Aksa Tufanı operasyonunda Türk vatandaşlarının öldürüldüğü yönünde propaganda yapan siyonist algı merkezleri deşifre oldu. Öldüğü belirlenen İsrail’deki sözde Türk’ün “çifte vatandaş” olduğu ve İsrail’de askerlik yaptığı tespit edildi.

Kassam Tıgayları’nın operasyonunda öldürülen Türkiye asıllı İsrail askerinin 16 Ekim’de Holon Askeri Mezarlığı’na gömüldüğü belirlendi.

İsminin “Yuval Gabbay” olduğu açıklanan İsrailli için işgal ülkesinde taziye mesajı yayımlandı.

Kassam Tugayları tarafından öldürülen Türkiye ve İsrail vatandaşı Gabbay’ın yedek binbaşı olarak İsrail ordusunda vazife yaptığı öğrenildi.

Taziye mesajında Gabbay’ın “görevini yaparken öldüğü” belirtildi.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN ALGI ÇÖKTÜ

Kassam Tugayları’nın İsrail’de sivilleri öldürdüğünü iddia eden siyonist propaganda merkezleri, Türkiye üzerinden kesif algı operasyonu başlatmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’na bağlı “İsrail Dijital Diplomasi” sayfasından 16 Ekim’de yapılan paylaşımda, “Bu sadece Hamas'a karşı mücadelemiz değil. Bu dünyanın kavgası.” denilerek aralarında Türkiye’nin de yer aldığı çeşitli ülkelerin isim ve bayraklarına yer verilmişti.

Sosyal medyadaki “Haber İsrael” adlı platform ise Hamas saldırılarında 2 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini öne sürmüştü.

YALAN TERÖRÜNE DEVAM

İsrail Dışişleri Bakanlığı'na ait sosyal paylaşım adresi, yalanda ısrar etti.

Benzer açıklamayı bugün bir kez daha yayınlayan İsrail, Türkiye vatandaşı olarak İsrail'de öldürülenlerin sayısını 3'e yükseltti.

Paylaşımda, İsrail'e taarruzda 40 yabancı ülkeden 196 kişinin hayatını kaybettiği, 96 yabancı ülke vatandaşından haber alınamağı iddia edildi. Ancak bu kişilerin sivil mi yoksa İsrail ordusunda görevli çifte vatandaşlar mı olduğu gizlendi.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 126
  • haluk 7 ay önce Şikayet Et
    Zerre kadar yahudiye sevgi besleyen Bu ulkede hala yahudiyi tutan varsa Elinden geleni yapmiyorsa Rabbime havale ediyorum nari cehennem bekliyor.....
    Cevapla
  • alperen 7 ay önce Şikayet Et
    Ateşi bol olsun kafirin....
    Cevapla
  • Das 7 ay önce Şikayet Et
    Mavi marmara gemide 9 turk vatandasi katledildi eden de netenyahu
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bana mı sordunuz giderken diyen de tahmin et bakalım.
    Cevapla
  • Arif 7 ay önce Şikayet Et
    Kafir alcaklarin yalanlarina kanacak degiliz, bunlarin 1 tek kelimesi dahi dogru degil, insanlik la alakalari yok. Cehennemin odunlari.
    Cevapla
  • Fatih SAYAN 7 ay önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun... öldürenin eline silahına sağlık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Reisi'nin helikopterinde karanlık kaza - Gazete manşetleri
İran istedi, Türkiye Reisi için gönderdi! Akıncı İHA tespit etti