Ignatius: En ölümcül aşama başlamadı, İsrail'i büyük bir sınav bekliyor

Amerikalı gazeteci David Ignatius, Gazze'deki tünellere dikkati çekerek, "En ölümcül aşama henüz başlamadı, İsrail ordusu tünellerde büyük bir sınav verecek. Savaştaki en sert çatışmalar gözden uzakta burada (tünellerde) yaşanacak." dedi.

GİRİŞ 18.10.2023 15:39 GÜNCELLEME 19.10.2023 08:52
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Amerikalı gazeteci-yazar David Ignatius, Washington Post gazetesindeki köşesinde Filistin-İsrail savaşıyla ilgili yorumlarda bulundu. Ignatius, "Geniş Gazze tünelleri, kabuslarla dolu bir savaş alanı sunuyor" başlıklı yazısında, Gazze'deki tünellerin önemine vurgu yaptı.

Gazze'nin altında ikinci bir Gazze olduğuna dikkati çeken Ignatius, "İsrail, bu savaşın belki de en tehlikeli ve ölümcül aşaması olan ikinci Gazze'ye girmeye hazırlanıyor. Gazzeliler oraya 'metro' diyor. Tam anlamıyla Hamas'ın savunması olan bu tünellerde silah, mühimmat ve diğer savaş malzemelerinin yanı sıra savaşçılar da bulunuyor." dedi.

"İSRAİL ORDUSU BÜYÜK BİR SINAV VERECEK"

Ignatius, Hamas'ın elindeki esirlerin bu tünellerde olabileceğine değinerek, "Netanyahu'nun da dediği gibi; 'bu yer altı komuta merkezleri ele geçirilmeden Hamas yenilemez.' 200 kadar esir, bu yer altı labirentlerine yerleştirilmiş olunabilir. Hem rehineleri kurtarıp hem de Hamas'ın kökünü kazımaya çalışmak, İsrail ordusu için büyük bir sınav niteliğinde." dedi.

Gazze'deki tünel ağının olası haritası

"EN SERT ÇATIŞMALAR TÜNELLERDE OLACAK"

İsrail'in, geliştirdiği özel bir askeri birimle tünellere saldırmaya hazırlandığını belirten Ignatius, "Bu savaşta yaşanacak en sert çatışmalar, çoğumuzun hayal bile edemeyeceği koşullarda gözlerden uzak şekilde gerçekleşecek. Ve sonuç, o mağaramsı derinliklerde neler olduğuna bağlı olacak." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 88
  • Okur 6 ay önce Şikayet Et
    Bi foto yüz el yazması çizgi beş günlük haber... neymiş tünelmiş. Tünel için iş makinesi ve fransız beton şirketi desteği lazım. Filistine kim yardım etmiş ki 1000km tünel inşa etmiş. Her şey palavra her şey kılıf. Tünel var diye tüm camileri hastaneleri okulları yurtları yolları trafoları vur sonra insanları göçe zorla. Peşine de gaz yataklarına kon. Abbasa %1 koklat 30 yıl daha sömür
    Cevapla
  • Kutahyali 6 ay önce Şikayet Et
    Demirkuppe ye çare bulumasi lazım gerisi kolay
    Cevapla
  • Kutahyali 6 ay önce Şikayet Et
    İnşallah o tuneller yahudilere cehennem olur
    Cevapla
  • TRli 6 ay önce Şikayet Et
    Hadi o tunellerde gazaniz cenaze olsun, mezarlariniz o tuneller olsun. Bizde yaz tatilllerinde turust olarak israilli katillerin Redbridge tunelleri ziyaret etme serefine nail oluruz isaallah !!!
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    yaw arkadaş bu millet neyin kafasını yaşıyor anlamış değilim, söz konusu katil İsrail var, tünellerin neyini övüyorsunuz, katiller erkekçe savaşmazki, tünele iki adet gaz bombası bırakır savaş biter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi